Le chêne / Heart of Oak

A tölgy – Az erdő szíve

színes, francia természetfilm (80 perc)

A tölgy – Az erdő szíve

Berlini Nemzetközi Filmfesztivál 2022:
Berlinale Special

 CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál 2022:
CineDocs versenyprogram

A tölgyfák az európai kultúrában már több ezer éve jelentős szerepet játszanak, az istenek fájaként tisztelte és tiszteli több nép is, méltóságteljes megjelenése, barázdált kérge, jellegzetes levele és lombkoronája miatt hazánkban is különleges helyet tölt be a természetszeretők szívében. A túrázók talán nem is tudják, hogy a tölgyek mennyi állatnak biztosítanak élőhelyet. Törzse és ágai otthont nyújt mókusoknak, madaraknak és bogaraknak, gyökereinél egerek és gombák húzzák meg magukat. Termése élelmet biztosít, a körülötte lévő avar fekvőhelyet ad az arra járó vaddisznóknak, sünöknek és rókáknak. A fa számos állatnak a túlélést jelenti, lombja védelmet nyújt a zord időjárás és a ragadozók elől. A tölgy óv és ad, így válik az erdő központi alakjává.

Laurent Charbonnier és Michel Seydoux hatalmas mozivásznakra álmodott természetfilmjében betekintést nyerünk egy tölgyfa mindennapjaiba, hihetetlen felvételeken testközelből ismerjük meg azt a színes élővilágot, amit a turistaútról nem látunk. A Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatkozott A tölgy – Az erdő szíve több évszakon át követi a magányos óriás életét, és emlékeztet minket a természet csodáira

A film megnézésével bárki támogathatja az erdővédelmet, mert a filmet forgalmazó Mozinet minden néző után 100 forinttal segíti az Erdőmentők Alapítvány faültetési tevékenységét.

Online nézhető

X

 

Erdőmentők támogatás


A tölgy – Minden mozinéző után 100 forinttal támogatjuk az Erdőmentők Alapítványt.

Előzetes

 

Nagylátószög


Ürge-Vorsatz Diána és Veiszer Alinda A Tölgy – Az erdő szíve című film kapcsán beszélgetett a klímaválságról és arról, mit tehetünk mi “átlagemberek” ellene.

Idézetek kritikákból

„Ez a film varázslatos. Mint az élet.”
WMN

„Ez a világ legizgalmasabb filmje, pedig egy szó sem hangzik el benne.”
Telex

Műfaj:

természetfilm

Korhatár:

6

Rendezte:

Laurent Charbonnier | Michel Seydoux

Írta:

Laurent Charbonnier | Michel Fessler | Michel Seydoux

Megjelenés:

2022. 11. 03.

Sajtóanyag:

Dropbox

Moziműsor

PORT.HU

LE-CHENE_PHOTO_14_kis_meret
LE-CHENE_PHOTO_18_kis_meret
LE-CHENE_PHOTO_19_kis_meret
LE-CHENE_PHOTO_22_kis_meret
LE-CHENE_PHOTO_31_kis_meret
LE-CHENE_PHOTO_01_kis_meret
LE-CHENE_PHOTO_02_kis_meret
LE-CHENE_PHOTO_10_kis_meret