FOMO – Megosztod, és uralkodsz

színes, magyar film (91 perc)

FOMO – Megosztod, és uralkodsz

Ha nem vagy online, nem is létezel? A gimnazista Gergőt és barátait, azaz a Falka tagjait három dolog motiválja: a szex, a buli és hogy az ezekről készült videókat minél többen megnézzék a netes csatornájukon. A challenge-videóik idővel egyre durvábbá válnak, amikor pedig egy házibuliban Lilla a fiúbanda prédájává válik, egyetlen éjszaka alatt a feje tetejére áll a budapesti fiatalok biztosnak tűnő világa.

A többek között a Mary PopKids, a Fran Palermo, Deep Glaze és a Hősök zenéivel aláfestett FOMO az ezredfordulón születettek hiteles filmje. Olyan lendülettel visz be a fiatalok mindennapjaiba – és éjszakáiba –, ahogy magyar filmtől még nem láthattuk.

FOMO a Filmteam gyártásában, a Filmalap Inkubátor Programja keretében a Filmalap 62 millió forintos gyártási támogatásával készült, magyarországi forgalmazója a Mozinet.

 

X

 

Előzetes

Teaser

 

Videóklip

Nagylátószög


Schwechtje Mihály és Kovács Gellért Filmszerész beszélgetett arról, minek köszönhető az, hogy a magyar valóság az elmúlt évtizedben újra szerves részévé vált a filmművészetnek.

 

Idézetek kritikákból

„Félelmetesen hiteles és hatásos.”
Vox Mozimagazin

„az elmúlt évek egyik legfontosabb magyar filmje: arculcsapással felérő látlelet egy pornókultúrában nevelkedett generációról.”
Filmtekercs

„Hartung bemutatkozó alkotása fontos, hiteles és erőteljes mű.”
Puliwood

„…minden középiskolásnak, tanárnak és szülőnek látnia kéne”
A Hetedik Sor közepe

Műfaj:

ifjúsági

Korhatár:

16

Rendezte:

Hartung Attila

Írta:

Hartung Attila | Kerékgyártó Yvonne

Főszereplők:

László Panna | Yorgos Goletsas

Szereplők:

Sipőcz András | Stohl András

Gyártó:

Filmteam

Megjelenés:

2019. 10. 10.

Sajtóanyag:

Dropbox

Moziműsor:

port.hu