An Cailín Ciúin / The Quiet Girl

A csendes lány

színes, ír film (94 perc)

A csendes lány

Oscar-jelölés 2023:
A legjobb nemzetközi film

Berlinale 2022:
A Generation Kplus nagydíja

Európa Filmdíj 2022:
A legjobb operatőr

Cáit mindössze tízéves, csendes kislány, aki hányattatott körülmények között nő fel. Örökké kimerült és ismét terhes édesanyjának a sok gyerek mellett nem jut ideje rá, alkoholista, hirtelen haragú apja pedig inkább jobb, ha nem foglalkozik vele. A család úgy dönt, a legjobb lesz mindenkinek, ha Cáit-et a nyárra rokonokhoz adja. A gyerektelen párnál egészen új világ tárul fel a kislány előtt. Az idilli, zöld környezetében egy idő után Cáit megnyílik, végül fény derül arra a titokra is, amit újdonsült nevelői elrejtenének előle.

A csendes lány az év egyik legmeglepőbb rendezői bemutatkozása, ami kimagaslóan jó kritikai fogadtatásban részesült, és a világ filmfesztiváljain már lenyűgözte a közönségét. A legjobb nemzetközi film kategóriában Oscar-díjra jelölt alkotás különösen megható, sokrétű és érzékeny film a szeretet hiányáról és a gondoskodás gyógyító erejéről.

Online nézhető

X

 

Nagylátószög – Filmnapok


A film kapcsán Veiszer Alinda beszélgetett Gyurkó Szilviával a gyermekjogok egyik legismertebb hazai szakértőjével, a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány tanácsadójával a 12. Mozinet Filmnapokon.

Előzetes

 

Idézetek kritikákból

„A csendes lány szívszorító, érzékeny film a szeretetlenségről és a szeretet varázslatos erejéről, mely megrendítő zárójelenetével örökre belopja magát a nézők szívébe.”
Filmtekercs

„Csodálatos alkotás.”
port.hu

„Bár néha megtévesztően egyszerű, érzelmileg roppant gazdag film A csendes lány, amelynek hangulata, melankóliája, empátiája a maga szolid módján még sokáig velünk marad.”
Revizor Online

„Egyszerre bámulatos és szinte félelmetes, ahogy a lélekben több sebből vérző gyermek szerepében szabályosan beragyogja a vásznat Catherine Clinch.”
Cinemániás

„olyan, mintha egy kincset nyújtanának át nekünk”
WMN

Műfaj:

dráma

Korhatár:

12

Rendezte:

Colm Bairéad

Írta:

Colm Bairéad, Colm Bairéad, Claire Keegan

Főszereplők:

Catherine Clinch, Carrie Crowley, Andrew Bennett, Michael Patric, Kate Nic Chonaonaigh

Megjelenés:

2023. 03. 16.

Sajtóanyag:

Dropbox

Moziműsor

PORT.HU

fanacht_5e71a8e9-2aab-4022-893a-79800fb94ac0
fanacht_fc25aa24-fd9d-4a79-b6e8-44e6feb6e2f0
TQG2
TQG-1