Babyteeth

Amíg tart a nyár

színes, ausztrál film (118 perc)

Amíg tart a nyár

A 16 éves Milla és a 23 éves Moses látszólag két külön univerzum. A lány biztos családi hátterű, magának való éltanuló, a fiú viszont izgalmas, ugyanakkor felelőtlen, lecsúszott junkie. Milla szülei aggódva nézik kettejük kapcsolatát, de még tanácstalanabbak, mint az ilyen helyzetbe kerülő szülők általában, mivel lányuk súlyos beteg. Szívük szerint megtiltanák, hogy a két fiatal többet találkozzon, de Millát korábban nem látott energiával tölti fel Moses jelenléte.

Shannon Murphy egyszerre erőteljes, drámai és megdöbbentően humoros bemutatkozó rendezése végigjárta a világ filmfesztiváljait, legutóbb Kolozsváron nyerte el egyszerre a fődíjat és a közönségdíjat is.

 

Online nézhető

X

 

Előzetes

 

Idézetek kritikákból

„Abban a tudatban élünk, hogy a halálról kérdezni, beszélni és gondolkodni bűn, és ha megtesszük, azzal csak eláruljuk az érintettet. Pedig pont, hogy nem eláruljuk, hanem neki is, és önmagunknak is adunk egy esélyt arra, hogy legalább addig, „Amíg tart a nyár” tisztán és őszintén beszéljünk, öleljünk és szeressünk – egyáltalán a lényegesre figyeljünk.”
Pszichoforyou

„Nem lenne meglepő, ha akár Oscar-jelölésig menetelne”
Kortárs Online

„Olyan érzelmekről beszél, amelyeket mindannyian ismerünk, ráadásul mindezt végtelenül empatikusan, remek humorral és kitűnő képi megoldásokkal teszi.”
KULTer

„Igényesen nyúl egy olyan zsánerhez, amelynek filmjeit, jogosan vagy jogtalanul, de csak és kizárólag a tinik számára tartanak fogyaszthatónak.”
Filmtekercs

Műfaj:

romantikus filmdráma

Korhatár:

16

Rendezte:

Shannon Murphy

Írta:

Rita Kalnejais

Főszereplők:

Eliza Scanlen | Toby Wallace

Szereplők:

Ben Mendelsohn | Essie Davis

Megjelenés:

2021. 08. 26.

Sajtóanyag:

Dropbox

Moziműsor

PORT.HU

amig-tart-a-nyar_1
amig-tart-a-nyar_2
amig-tart-a-nyar_3
amig-tart-a-nyar_4
amig-tart-a-nyar_5
amig-tart-a-nyar_6
amig-tart-a-nyar_7