How to Have Sex

Hogyan szexeljünk

színes, görög-angol film (98 perc)

Hogyan szexeljünk

Tartalom

Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál 2023: Un Certain Regard-díj

Klubok, bulik, alkoholmámor, és persze véget nem érő pasizás. A három legjobb barátnő, Tara, Skye és Em a gimi utáni nyáron egy görög tengerparti városban, a fiatalokkal teli Maliába veti bele magát az éjszakai életbe. A trió életük legjobb és legintenzívebb nyarában reménykedik, de nem mérik fel a döntéseik súlyát.
Molly Manning Walker rögtön első rendezésével a 76. Cannes-i Filmfesztivál Un Certain Regard szekciójának fődíját nyerte el, teljesen megérdemelten: a Hogyan szexeljünk az első perctől fogva olyan hatalmas energiával dübörög, akár egy felpörgött tinédzser. A film autentikusan mutatja be a fiatalok fesztelen, már-már szabályok nélküli életét, míg a csillogó felszín alatt a Z generáció érzelmi és szexuális kiszolgáltatottságának legmélyére ás.

Online nézhető

X

Előzetes

Nagylátószög Extra

Nagylátószög

Idézetek kritikákból

„A Hogyan szexeljünk nem felnövésfilm, hanem a felnövésbe taszítottság filmje.”
Filmtett

„A szüzesség elvesztése nem új téma, de az első nagyjátékfilmjét rendező Molly Manning Walker és Mia Mckenna-Bruce olyan érzékenyen és finoman bontják ki a szexualitását felfedezni vágyó tapasztalatlan lány karakterét, hogy legszívesebben felpattannánk a székből és átölelnénk őt.”
Marie Claire

„Megannyi történet feldolgozta már a kétségbeesetten valahova tartozni akarás nyomasztó fiatalkori élményét, de a Hogyan szexeljünk üdítő és hatásos elbeszélésmódjával ennek a témának kitűnő feldolgozását nyújtja.”
Filmtekercs

„rendkívül intim, minden ízében hiteles és fontos alkotás a kapcsolatokról, barátságról a döntési szabadság szignifikánsságáról és az ebből fakadó bizonytalanságról.”
Puliwood

Műfaj:

Dráma

Korhatár:

16

Rendezte:

Molly Manning Walker

írta:

Molly Manning Walker

Operatőr:

Nicolas Canniccioni

Vágó:

Fin Oates

Zene:

James Jacob

Főszereplők:

Mia McKenna-Bruce | Samuel Bottomley | Lara Peake | Eilidh Loan | Shaun Thomas | Daisy Jelley | Laura Ambler | Enva Lewis

Megjelenés:

2024.04.04.

Sajtóanyag:

dropbox

Moziműsor:

port.hu

How to have sex (c) Nikolopoulos Nikos (2)_small
How to have sex (c) Nikolopoulos Nikos (3)_small
How to have sex (c) Nikolopoulos Nikos (4)_small
How to have sex (c) Nikolopoulos Nikos (5)_small
How to have sex (c) Nikolopoulos Nikos (6)_small
How to have sex (c) Nikolopoulos Nikos (7)_small