Jövő nyár

színes, magyar film (73 perc)

Jövő nyár

Milán, a 18 éves nyughatatlan gimnazista nyári táborban vesz részt osztálytársaival. Szerelmi háromszög kezd el alakulni közte, Anna és Dani között. A három fiatal a társaságból kiválva a saját útját járja, de az események váratlan fordulatot vesznek. Egy év elteltével az osztály visszatér a kirándulás helyszínére, ekkor már Milán nélkül: a fiú időközben öngyilkos lett. Az emléke kitörölhetetlen nyomot hagyott bennük. Megpróbálják felidézni a történeteket, és keresik a választ arra, vajon elkerülhető lett volna a tragédia? Vajon az osztálytársak együtt fel tudják dolgozni a traumát?

Kárpáti György Mór generációjának egyik legsikeresebb rendezője Erdő című kisfilmje a Berlinale programjában szerepelt, a Provincia pedig Cannes-ban debütált. A Jövő nyár a második nagyjátékfilmje, amelynek témája, és az elkészítés módja is bepillantást enged a fiatalok gondolkodásába.

A Jövő nyár a Proton Cinema gyártásában, teljes egészében független produkcióként valósult meg. A film világpremierje a térség egyik legfontosabb mustráján, az A-kategóriás Tallinn Black Nights Film Festivalon (PÖFF) volt.

Online nézhető

X

 

Nagylátószög


A film kapcsán Nyáry Luca, Kánya Kinga és Veiszer Alinda beszélgetett a 12. Mozinet Filmnapokon a Jövő nyár című film premier előtti vetítése után.

Előzetes

 

Idézetek kritikákból

„ lebilincselő, elgondolkodtató, valódi filmélmény”
jelenkor online

„azt a meghatározhatatlan átmenetiséget érzékelteti, amelyben az érettségi előtt álló fiatalok találják magukat. A nyár színeinek, hangjainak, illatainak idillje egyre fenyegetőbbé válik: ez volt az utolsó pillanat, amikor még kicsit gondtalannak érezhették magukat.”
magyar.film.hu

„A fiatal, többnyire első filmszerepüket játszó színészek egytől egyig természetesek a vásznon, gesztusaik hihetőek, mondataik hitelesek. A Jövő nyár így több szempontból is példamutató alkotás. Nemcsak a mai tizenévesekről, hanem nekik is szól, miközben friss szerzői filmként is megállja a helyét.”
Filmvilág

Műfaj:

dráma

Korhatár:

16

Rendezte:

Kárpáti György Mór

Írta:

Kárpáti György Mór

Főszereplők:

Brezovszky Dániel György, Bukovszky Orsolya, Liber Ágoston

Operatőr:

Pálos Gergely

Producer:

Petrányi Viktória

Vágó:

Tokár Dániel

Zene:

Asher Goldschmidt

Megjelenés:

2023.01.12.

Sajtóanyag:

Dropbox

Facebook:

Mozinet

Moziműsor

Port.hu

Summer to Come_KEY STILL (1)
Summer to Come_KEY STILL (2)
Summer to Come_KEY STILL (3)
Summer to Come_KEY STILL (4)
Summer to Come_KEY STILL (5)