Háromezer számozott darab

színes, magyar film (96 perc)

Háromezer számozott darab

Tallinni Black Nights Nemzetközi Filmfesztivál 2022
„Rebels with a Cause” különdíj

Egy színházi rendező öt nehéz sorsú fiatal roma életéről készít előadást. A színdarab kendőzetlen kegyetlenséggel meséli el életük valós történetét, vagyis: a nyomorukkal kereskedik. Amikor az előadást meghívja egy neves német színházi fesztivál, a csoport tagjai kénytelenek szembenézni múltjukkal, és felvenni a küzdelmet a rasszista sztereotípiákkal.

A Háromezer számozott darab a társulat szürreális utazása, amely elmossa a határt fikció, abszurd és szociografikus valóság között. Lehet-e a rassz témájáról rasszizmus nélkül beszélni? Vajon szükségszerű-e a kisebbség és a többség kölcsönös gyűlölete?

A Tudás Hatalom és Császi Ádám Cigány magyar című színházi előadását nagy kritikai és közönségsiker fogadta hazánkban, és meghívta a neves berlini Deutsches Theater. A rendező a Háromezer számozott darabbal e korábbi színdarabot adaptálta filmre, majd elnyerte a Tallinni Black Nights Nemzetközi Filmfesztiválon a „Rebels with a Cause” szekció különdíját. Császi Viharsarok című debütálása a Berlinálén szerepelt, számos díjat nyert és 14 országban mutatták be; új filmjét Ruben Östlund és Alejandro Jodorowsky rajongóknak különösen ajánljuk.

Online nézhető

X

 

Nagylátószög


A film kapcsán Fedorkó Boglárka (Ame Panzh) beszélgetett Horváth Kristóffal (Tudás Hatalom), Bódis Krisztával (Van helyed alapítvány) és Márton Jocival (Ame Panzh) a Háromezer számozott darab premier előtti vetítése után a Toldi moziban.

Előzetes


2023. április 6-tól országszerte a mozikban.

 

Idézetek kritikákból

„Mintha egy átlátszó műanyag papírra rajzolták volna a valóságot, egy másikra ennek az abszurd mását, egy harmadikra pedig mindennek a szürreális stílusban felfestett asszociációját, majd egymásra rakták volna ezeket a képeket.”
Index.hu

„Ezt a filmet sok fiatalnak látnia kellene, de szociális gondozóknak és pedagógusoknak mindenképp. Igazából mindenkinek.”
Filmtekercs

„Császi Ádám filmje a legjobb értelemben vett posztmodern történet, amely elemi erővel kezdi el szétfaragni a néző értékítéleteit, önmagáról alkotott képét, és egyszersmind kíméletlenül mutat rá az úgynevezett társadalmilag érzékeny művészet kétes motivációira.”
Revizor Online

Műfaj:

dráma

Korhatár:

16

Rendezte:

Császi Ádám

Írta:

Császi Ádám, Lengyel Balázs

Főszereplők:

Farkas Franciska, Horváth Kristóf, Oláh Mizo Edmond, Pápai Rómeó, Pászik Cristopher, Varga Norbert, Wieland Speck

Operatőr:

Balázs István Balázs

Producer:

Bodzsár István

Vágó:

Kollányi Tamás

Zene:

Kalotás Csaba

Megjelenés:

2023.04.06.

Sajtóanyag:

Dropbox

Moziműsor

Port.hu

Three_Thousand_Numbered_Pieces_still_1
Three_Thousand_Numbered_Pieces_still_2
Three_Thousand_Numbered_Pieces_still_3
Three_Thousand_Numbered_Pieces_still_4
Three_Thousand_Numbered_Pieces_still_5
Three_Thousand_Numbered_Pieces_plakatok-egyben