Larry

színes, magyar film (108 perc)

Larry

A juhászként tengődő, 21 éves Ádám (Vilmányi Benett) magának való vidéki fiú, aki szégyelli dadogását. Feszült, mégis meghitt hidegségben él egykor erőszakos, mára a vallásban menedéket lelt és megszelídült édesapjával (Thuróczy Szabolcs). Ádám egészen addig nem találja a helyét, amíg rá nem ébred, hogy a rapzene segítségével – Larry művésznéven – kifejezheti magát, és szembe nézhet a tehetetlenségből fakadó frusztrációival. Explicit, dühtől fűtött szövegeire felfigyelnek a helyi fiatalok, majd a neten váratlan mértékű népszerűségre tesz szert. Egy országos tehetségkutató lehet számára a kitörési lehetőség, ám ehhez előbb a kezébe kell vennie a saját élete feletti irányítást.

Bernáth Szilárd erőteljes bemutatkozó rendezése fiatalokat megszólító, társadalmilag érzékeny film Vilmányi Benett és Thuróczy Szabolcs döbbenetesen hiteles alakításával.

Online nézhető

X

 

Előzetes

Nagylátószög


Schwechtje Mihály és Kovács Gellért Filmszerész beszélgetett arról, minek köszönhető az, hogy a magyar valóság az elmúlt évtizedben újra szerves részévé vált a filmművészetnek.

Nagylátószög


Dzsúdló és Veiszer Alinda a film kapcsán beszélgetett arról milyen utat jár be valaki vidékről Budapestre költözve, hogyan hat rá a siker és mi az, ami évek után sem változik.

 

Idézetek kritikákból

„Bernáth Szilárd fiatal filmrendező egyedülálló tehetségére vall, hogy első nagyjátékfilmjében megtalálta a szegénységről szólni képes kortárs nyelvet, s hozzá egy izgalmas karaktert, akinek sorsán keresztül az amerikai független mozit idéző közvetlenséggel és hitelességgel tudott beszélni. (…) A Larry után csak hallgatni lehet a fájdalom súlyától. Percekig, órákig. S aztán óvatosan keresgélni a szavakat róla.”
Élet és Irodalom

„Itt minden és mindenki a helyén van, legfőképpen a címszereplőt alakító Vilmányi Benett, akinek a létező összes filmes elismerést meg kéne kapnia ezért a filmért, mert egészen hátborzongató a teljesítménye, az átlényegülése, az, ahogy Ádámként mozog a vásznon.”
WeLoveBudapest

Műfaj:

dráma

Korhatár:

16

Rendezte:

Bernáth Szilárd

Írta:

Bernáth Szilárd | Nagy V. Gergő

Főszereplők:

Vilmányi Benett, Thuróczy Szabolcs, Szandtner Anna, Onofer László ’CsalaDo’

Operatőr:

Hartung Dávid

Producer:

Muhi András, Ferenczy Gábor

Vágó:

Szabó Tomi H.S.E.

Zene:

Sperling Andor

Megjelenés:

2022.12.01.

Sajtóanyag:

Dropbox

Facebook:

Larryfilm

Moziműsor

Port.hu

0009947
0040341
0046920
0050315
0052428
0057761
0061583
0109091
0142158
0076676
0012274