a
Lorem ipsum dolor sit amet, consecte adipi. Suspendisse ultrices hendrerit a vitae vel a sodales. Ac lectus vel risus suscipit sit amet hendrerit a venenatis.
12, Some Streeet, 12550 New York, USA
(+44) 871.075.0336
silverscreen@edge-themes.com
Links
Follow Us
 

Kosok

színes, izlandi film (93 perc)

Kosok

Az egyszerre fanyar humorú és drámai, gyönyörű tájakra kalauzoló Kosok a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon az Un Certain Regard szekció fődíját nyerte, néhány hónappal később pedig Kolozsváron a Zsűri Különdíját és a Közönségdíjat kaparintotta meg.

Festői szépségű izlandi völgyben él a birkatenyésztő testvérpár, Gummi és Kiddi. Azonos életmódot élnek, azonos területen az ország legjobb vérvonalú, díjnyertes juhait tenyésztve, de ezek ellenére négy évtizede nem álltak szóba egymással.

Amikor Kiddi birkáit végzetes betegség támadja meg, az egész völgy állattartása veszélybe kerül. Hogy a járványt megfékezzék, a hatóságok le akarják mészárolni az állatokat, ezzel pedig nemcsak a fő bevételi forrásuktól esnek el a férfiak, de az évszázadok alatt nemesített fajta is kihal. A két testvér felismeri, hogy csak úgy menthetik meg a jószágokat, ha ennyi évnyi haragtartás után újra összefognak.

SAJTÓMAPPA:

Képanyagok:

Jelenetképek (23,93MB, zip)
Rendező portré (9,49MB, zip) – Fotókredit: Egyed Péter / Mozinet
Plakát (2,82MB, jpg)

Szöveges anyagok:

Silabusz (doc)

Műfaj:

művész

Korhatár:

16

Rendezte:

Grímur Hákonarson

Írta:

Grímur Hákonarson

Főszereplők:

Sigurður Sigurjónsson | Theodór Júlíusson

Szereplők:

Charlotte Bøving

Megjelenés:

2015. 12. 10.