Külön falka

színes, magyar-szlovák film (99 perc)

Külön falka

A tizenkét éves Niki (Horváth Zorka) nagyszüleivel él, akik nem tudják kordában tartani a vadóc, az iskolában nehezen beilleszkedő gyereket. Amikor Niki megtudja, hogy édesapját, Tibort kiengedték a börtönből, minden tiltás ellenére felkeresi a férfit.

Tibor (Dietz Gusztáv) kidobóként dolgozik a budapesti éjszakában. Magának való alkat, erőszakos természete miatt állandó harcban áll a környezetével. Sötét múltja és egy családi titok miatt kerüli a lányával való találkozást, de Nikit nehezebb lerázni, mint gondolta. A két kívülálló lassan közeledni kezd egymáshoz, de minden az ellen szól, hogy a család egyesülhessen.

Kis Hajni rendező első, részben személyes élményein alapuló nagyjátékfilmje a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának keretében készült.

 

Online nézhető

X

 

Előzetes

Nagylátószög


Schwechtje Mihály és Kovács Gellért Filmszerész beszélgetett arról, minek köszönhető az, hogy a magyar valóság az elmúlt évtizedben újra szerves részévé vált a filmművészetnek.

Idézetek kritikákból

„A Külön falka főszereplő párosa, Dietz Gusztáv és Horváth Zorka egészen fenomenális casting-teljesítmény, mindketten – első filmszerepükben – feledhetetlenül tiszta, érzékeny, mély és katartikus teljesítményt nyújtanak, mert van nekik mivel dolgozni.”
24.hu

„”A Külön falka kétségtelenül felfedezett egy olyan érzékeny, finom ábrázolásmódot, amellyel kortól és beállítottságtól függetlenül nagyon sok emberhez eljuthat.”
Prae.hu

Külön falka

Műfaj:

dráma

Korhatár:

12

Rendezte:

Kis Hajni

Írta:

Szántó Fanni, Kis Hajni

Főszereplők:

Dietz Gusztáv, Horváth Zorka

Operatőr:

Nyoszoli Ákos

Producer:

Berkes Júlia, Zachar Balázs

Vágó:

Gorácz Vanda

Zene:

Borsos Oleg

Megjelenés:

2021.09.30.

Sajtóanyag:

Dropbox

Honlap:

Facebook

Moziműsor

Port.hu

WildRoots_AkosNyoszoli_5-scaled
WildRoots_AkosNyoszoli_7-1-scaled
WildRoots_AkosNyoszoli_8-scaled
WildRoots_AkosNyoszoli_1-scaled
WildRoots_AkosNyoszoli_2-scaled
WildRoots_AkosNyoszoli_3-scaled
WildRoots_AkosNyoszoli_4-scaled
WildRoots_AkosNyoszoli_9-scaled