Toldi, a mozifilm

színes, magyar animációs film

Toldi, a mozifilm

Arany János elbeszélő költeményének főszereplője egy igazi magyar szuperhős, egy naphérosz. Toldi Miklós történetén keresztül tanúi lehetünk egy irgalmatlan erejű kamaszfiú felnövésének, aki megtanulja használni és uralni a saját képességeit, hogy Nagy Lajos király leghíresebb lovagjává válhasson. Jankovics Marcell és Csákovics Lajos rendezők animációs filmjében nemcsak az ármánykodó báttyal való viszályt és az önmagát kereső ifjú belső vívódásait éljük át, de teljes gazdagságában megjelenik benne a lovagi világ és a magyar puszta, illetve a lápvidék is. Együtt barangolunk Toldival a mocsárban és a XIV. századi Pest utcáin, ahogy mindennel és mindenkivel szembeszállva küzd az igazságáért.

A film a Kecskemétfilm gyártásában készült. A forgatókönyvet írta, a figuraterveket készítette és a filmet rendezte Jankovics Marcell, a társrendező Csákovics Lajos. A producer Mikulás Ferenc, a zeneszerző Selmeczi György, a látványtervező és színdramaturg Maticska Zsolt és Richly Zsolt, a gyártásvezető Vécsy Vera. A TOLDI mesélője Széles Tamás. A film támogatói a Nemzeti Filmintézet, a Magyar Nemzeti Bank és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap. A Toldi, a mozifilm október 20-án kerül a magyar mozikba a Kecskemétfilm és Mozinet forgalmazásában.

A mozikban
Online
X

 

Mozinet Intro


Segédlet Jankovics Marcell Toldi adaptációjához.

Előzetes

 

Idézetek kritikákból

„Jankovics Marcell a legek rendezője, és a fokozás Toldija közelítésmódját is jellemzi: a történetet mítosszá, a történelmi és irodalmi alakot szuperhőssé, a szerzőt túlvilági szellemmé nagyítja.”
24.hu

„Bárcsak minden kötelező olvasmányt így lehetne látni, mint a Toldit”
Roboraptor

Műfaj:

animáció

Korhatár:

12

Rendezte:

Jankovics Marcell

Írta:

Jankovics Marcell

Társrendező:

Csákovics Lajos

Producer:

Mikulás Ferenc

Látványtervező és színdramaturg:

Maticska Zsolt | Richly Zsolt

Gyártásvezető:

Vécsy Vera

Zene:

Selmeczi György

Mesélő:

Széles Tamás

Megjelenés:

2022.10.20.

Sajtóanyag:

Dropbox

Moziműsor:

Port.hu

Instagram:

toldi.mozifilm

Toldifilm_1080p_02
Toldifilm_1080p_03
Toldifilm_1080p_27
Toldifilm_1080p_44
Toldifilm_1080p_09
Toldifilm_1080p_37