A Külön falka a 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon versenyez

Külön falka

Kis Hajni első nagyjátékfilmje, a Külön falka Magyarországon először a 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában lesz látható. A szívszorító és felemelő apa-lánya kapcsolatról szóló film ezt követően szeptember 30-tól kerül országosan a mozikba.

A Külön falka világpremierje az augusztus végi Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál East of the West versenyszekciójában lesz. A filmet a magyar közönség alig két héttel később már láthatja, méghozzá a 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában. Kis Hajni rendező a hazai fesztiválra visszatérő vendég, Last Call című kisfilmjével a CineNewWave szekció díját nyerte el 2018-ban.

A Külön falka történetében a tizenkét éves Niki (Horváth Zorka) nagyszüleivel él, akik nem tudják kordában tartani a vadóc, az iskolában nehezen beilleszkedő gyereket. Amikor Niki megtudja, hogy édesapját, Tibort kiengedték a börtönből, minden tiltás ellenére felkeresi a férfit. Tibor (Dietz Gusztáv) kidobóként dolgozik a budapesti éjszakában. Magának való alkat, erőszakos természete miatt állandó harcban áll a környezetével. Sötét múltja és egy családi titok miatt kerüli a lányával való találkozást, de Nikit nehezebb lerázni, mint gondolta. A két kívülálló lassan közeledni kezd egymáshoz, de minden az ellen szól, hogy a család egyesülhessen.

A magyar-szlovák koprodukcióban készült Külön falkát Budapesten forgatták, Kis Hajni állandó alkotótársai, Nyoszoli Ákos operatőr, Nyitrai Anna látványtervező, Gorácz Vanda vágó és Borsos Oleg zeneszerző közreműködésével. A forgatókönyvet a rendező Szántó Fannival közösen jegyzi.

A filmet a Proton Cinema a szlovák MPhilms-szel és a Visionteam L.O.-val koprodukcióban, a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjában gyártotta, producere Berkes Júlia és Zachar Balázs, koproducere Prikler Mátyás és Zora Jaurová, executive producere Petrányi Viktória.