Holnaptól mozikban a Háromezer számozott darab

A telt házas vetítésen természetesen részt vettek a film alkotói, többek között Császi Ádám rendező, Lengyel Balázs forgatókönyvíró, Balázs István Balázs operatőr, Bodzsár István producer, Kollányi Tamás és Kővári Szabolcs vágók, valamint Horváth Kristóf, Oláh Edmond ‘Mizo’, Pápai Rómeó, Pászik Cristopher, Varga Norbert, Wieland Speck, Elek Ferenc, Sena Dagadu, Sütő András és Vilmányi Benett színészek.

A díszbemutatón a nézők soraiban feltűnt Robert Lantos producer (többek között David Cronenberg és Atom Egoyan filmjei köthetők a nevéhez), valamint Benedek Ágota, Beton.Hofi, Fekete Giorgio (Carson Coma), Herendi Gábor, Jakab Juli, Miki357, Pataki Ági, Szabó Simon és Závada Péter is.

A díszbemutatón a Corvin mozi előterében látható volt Oláh Norbert kortárs festő 1,5×2 méteres alkotása, amelynek létrejöttét a film inspirálta. Oláh Norbert 2021-ben bemutatott A cigány művész szorongása című installációjának parafrázisaként tekint a most elkészült műtárgyra, és a Háromezer számozott darabban szereplő színészeknek ajánlja. Az est során rendhagyó módon fotófalként használt festmény április 8. és május 6. között a Bura Károly Galériában (1085 Budapest, Kőfaragó u. 5.) látható.

„A mű a cigány művész szerepét, a skatulyákat, az előítéleteket és a »kvótacigány« szerepből való kitörés vágyát fogalmazta meg” – mesélte Oláh Norbert.

A Háromezer számozott darab korábban elnyerte a Tallinn Black Nights Nemzetközi Filmfesztiválon a „Rebels with a Cause” szekció különdíját, holnaptól pedig országosan látható a magyar mozikban.

A Háromezer számozott darab alkotóival és szereplőivel készített rövid interjúink itt találhatók:

Császi Ádám rendező
Bodzsár István producer
Balázs István Balázs operatőr
Farkas Franciska színész
Horváth Kristóf színész
Pápai Rómeó színész