A CineFesten debütál Dér Asia filmje, a NEM HALOK MEG (16)

A Nem halok meg látható lesz a 19. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál keretében, jóval az országos hazai mozibemutató előtt. Dér Asia (Anyáim története, A magunk módjára üvölteni) legújabb filmjét a szeptember 1. és 9. között zajló fesztivál dokumentumfilmes programjában vetítik.

A film felteszi a kérdést: mit tennél, ha megtudnád, olyan betegségben szenvedsz, amit csupán az emberek 5%-a él túl?

Einspach Gábor sikeres galériatulajdonos és kortárs műgyűjtő, a budapesti művészeti világ egyik meghatározó szereplője. Számára nincs legyőzhetetlen akadály, egyedül érte el mindazt, ahol a jelenlegi életében tart. Amikor megtudja, hogy hasnyálmirigyrákban szenved, nem omlik össze. A betegségben nem a tragédiát látja, hanem a lehetőséget a teljes újrakezdésre. Miközben folytatja a fizikailag őt egyre jobban igénybe vevő kezeléseket, megpróbálja újraértelmezni a saját életét, valódi céljait, és a gyerekeivel, valamint a teljes környezetével való kapcsolatot.

A nagy sikerű Anyáim története társrendezője, Dér Asia a kezelés legelejétől fogva követi Gábor mindennapjait, egy különleges ember szellemi és fizikai vívódásainak legmélyére ásva ezzel. Vajon teljesíteni tudja Gábor a kitűzött céljait?

Az alkotást a 19. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál keretében, versenyen kívül vetítik a dokumentumfilmes programban 2023. szeptember 8-án, pénteken, 21 órakor a Zukor teremben. A vetítésen részt vesz, és közönségtalálkozó keretében válaszol a nézők kérdéseire Dér Asia rendező, Szakonyi Noémi Veronika, Vincze Máté Artur és Meggyes Krisztina producerek, Várhegyi Rudolf hangmérnök, Szalay Károly vágó, Keresztes Gábor zeneszerző és Einspach Gábor, a történet főszereplője. Szakonyi Noémi Veronika és Vincze Máté Artur producerek tavaly megkapták a fesztivál nagydíját, a Zukor Adolf-díjat a Hat hét című filmjükért, így egy év után ismét visszatérnek a fesztiválra. Az előadásra a jegyelővétel hamarosan megkezdődik a jegy.cinefest.hu oldalon.

A film adatlapja itt érhető el.