A24 – Mozinet Filmfesztivál 2024. január 4-7-ig

Január első hetében az A24 – Mozinet Filmfesztivál keretében a néhány év alatt legendássá vált amerikai filmstúdió négy alkotását láthatják az érdeklődők a Toldi moziban, egymást követő napokon – közülük hármat az országos mozibemutató előtt.

A január 4-én látható Vaskarom a pankráció világát megreformáló Von Erich-család már-már hihetetlen, de igaz történetét meséli el. A Sundance Filmfesztivál legjobb rendezőnek járó díjával kitüntetett Sean Durkin (Martha Marcy May Marlene) első nagyköltségvetésű filmjének főszereplője Zac Efron, az operatőre pedig Erdély Mátyás (Saul fia, Napszállta) volt.
Előzetes:

A január 5-én vetítésre kerülő Előző életek a 2023-as év legnagyobb kritikus- és közönségkedvenc romantikus filmje: szívszorító történet az életre szóló döntésekről, kihagyott lehetőségekről és az igaz szerelemről. A Sundance Filmfesztivál és a Berlinale versenyprogramjában bemutatott alkotás a Rolling Stone szerint „a legjobb film, amit idén csak láthatsz”.
Előzetes:

Az Álmaid hőse (vetítés: január 6.) Nicolas Cage nagy visszatérése: a filmben egy zseniális, a kritikák szerint Oscar-érdemes alakítással gúnyolja ki a társadalmunk kulturális és társadalmi stigmáit, felejthetetlenül szórakoztató módon.
Előzetes:

Ari Aster filmje, az Amitől félünk (vetítés: január 7.) pedig Joaquin Phoenix jutalomjátéka: a színész a Joker Oscar-díjas szerepe után ismét briliánsan alakítja a külvilág őrületére saját őrületével válaszoló kisembert. A kultikus Örökség és Fehér éjszakák rendezője ismét bebizonyítja, mennyire magabiztosan keveri a legkülönfélébb filmes műfajokat, teljesen egyedi és megdöbbentő látványvilágot teremtve.
Előzetes:

További információ, valamint csütörtöktől jegyvásárlás az esemény Facebook-oldalán.