Amíg alszol

ART besorolással nem rendelkező film (102 perc)

Amíg alszol

ENNEK A FILMNEK A FORGALMAZÁSI JOGA LEJÁRT.

A hazai mozikban is bemutatott [Rec.] sorozatot jegyző Jaume Balagueró alkotása szerzői thriller, a lelki terror sokkoló tablója. Az Amíg alszol bejárta a világ filmfesztiváljait, a főszereplő Luis Tosar-t pedig a spanyol Oscarnak számító Goya-díjra jelölték.

Mindannyian tudjuk, kik a barátaink. De mi a helyzet az ismerősökkel? Mennyit tudunk azokról, akik csak kis szerepet játszanak a mindennapjainkban? És vajon mennyire ismernek ők minket?

César (Luis Tosar – Miami Vice) portás egy barcelonai apartmanházban. A lakók számára csaknem észrevétlenül végzi munkáját, ő azonban nagyon is figyel rájuk. Az életük minden intim részletét ismeri. Különösen egyikükét. Clara (Marta Etura – Sötétkékmajdnemfekete) sikeres és gyönyörű nő, aki mindig pozitívan áll mindenhez. Vidám életfelfogása az örökké boldogtalan César számára elfogadhatlan. César ugyanis mások fájdalmából táplálkozik, így élete nem lehet teljes, míg le nem törölte egyszer s mindenkorra a lány arcáról a mosolyt. Kegyetlen játékához Clara személyében tökéletes célpontra talál és a végsőkig elmerészkedik, hogy megkeserítse az életét. Azonban César kezd egyre magabiztosabbá válni, a figyelmetlenség pedig könnyen végezetes lehet.

Előzetes

Műfaj:

thriller

Korhatár:

18

Rendezte:

Jaume Balagueró

Írta:

Alberto Marini

Főszereplők:

Luis Tosar | Marta Etura

Szereplők:

Alberto San Juan

Gyártó:

Filmax Entertainment

Megjelenés:

2012. 11. 15.