Az apáca

ART besorolást kapott film (112 perc)

Az apáca

Denis Diderot (1713-1784) legismertebb regénye, Az apáca korának egyik legfelkavaróbb alkotása volt, mely egyházellenessége miatt csak a szerző halála után jelenhetett meg. A Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában debütált feldolgozás az eredeti mű szellemiségéhez hű, mégis ízig-vérig XXI. századi adaptáció.

„Pauline Etienne és Isabelle Huppert zseniális!” – Total Film

Az 1760-as évek Franciaországában egy ártatlan és életvidám lányt szülei kolostorba kényszerítenek. Suzanne (Pauline Etienne átütő alakításában) minden erejével lázad a fiatalság, a nőiség és az élet törvényeivel szemben álló rabság ellen. A korabeli egyház nem nézi jó szemmel a lány szabadulási törekvéseit, és nyers szadizmussal próbálja letörni azt: Suzanne-nak a zárda nővéreinek megaláztatásaival és szexuális erőszakoskodásával kell megküzdenie.

Guillaume Nicloux botrányfilmje a francia színjátszás krémjének segítségével mutatja be Az apáca történetét: Pauline Etienne és a zseniális Isabelle Huppert (Szerelem, 8 nő, A zongoratanárnő) mellett Louise Bourgoin (A legszebb dolog, A szerelem három évig tart, Adéle és a múmiák rejtélye) és Martina Gedeck (Az ajtó, A Baader Meinhof csoport, Bella Martha) is parádés alakítást nyújtanak a Berlinben Arany Medvére jelölt alkotásban.

 

Online nézhető

X

 

Előzetes

Műfaj:

történelmi

Korhatár:

16

Rendezte:

Guillaume Nicloux

Írta:

Guillaume Nicloux | Jérôme Beaujour

Főszereplők:

Isabelle Huppert | Louise Bourgoin | Pauline Etienne

Szereplők:

Françoise Lebrun | Martina Gedeck

Gyártó:

Les Films du Worso

Megjelenés:

2014. 03. 13.

Sajtóanyag:

dropbox

Moziműsor:

port.hu