a
Lorem ipsum dolor sit amet, consecte adipi. Suspendisse ultrices hendrerit a vitae vel a sodales. Ac lectus vel risus suscipit sit amet hendrerit a venenatis.
12, Some Streeet, 12550 New York, USA
(+44) 871.075.0336
silverscreen@edge-themes.com
Links
Follow Us
 

Borgman

A film a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában szerepelt, ezért ART filmként vetíthető a mozikban (113 perc)

Borgman

Az utóbbi évek legsötétebb humorú filmjében a gonosz egyenesen a föld alól érkezik, a csavargó Borgman (Jan Bijvoet – Alabama és Monroe) személyében. Bekopogtat egy holland mintacsalád házának ajtaján, és amikor már puszta megjelenésével képes viszályt szítani a férj (Jeroen Perceval – Bikanyak) és felesége (Hadewych Minis – Csak egy nap az élet) között, rögtön tudja, hogy jó helyen jár.

Alex van Warmerdam kultrendező (Északiak, Grimm, Pincér, Emma Blank utolsó napjai) legújabb botrányfilmje a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos versenyprogramjában debütált – 38 év után ez volt az első holland alkotás, amelyet itt mutattak be! Az egyszerre sokkoló, felkavaró és morbid humorú fekete komédiát a kritikusok egyszerre hasonlítják Luis Bunuel, David Lynch és Michael Haneke alkotásaihoz, egy olyan különlegesen egyedi film született, amely vérfagyasztóan őszinte és bűnösen szórakoztató képet fest korunk értékvesztettségéről.

A Borgman a Cinego felületén itt nézhető meg.

 

SAJTÓMAPPA:

Képanyagok:

Plakát (1,49MB, pdf)
Jelenetképek (23,10MB, zip)

Szöveges anyagok:
Silabusz (doc)

Műfaj:

szatíra

Korhatár:

16

Rendezte:

Alex van Warmerdam

Írta:

Alex van Warmerdam

Főszereplők:

Hadewych Minis | Jan Bijvoet | Jeroen Perceval

Szereplők:

Alex van Warmerdam

Gyártó:

Fortissimo Film

Megjelenés:

2014. 04. 24.