Borgman

A film a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában szerepelt, ezért ART filmként vetíthető a mozikban (113 perc)

Borgman

Az utóbbi évek legsötétebb humorú filmjében a gonosz egyenesen a föld alól érkezik, a csavargó Borgman (Jan Bijvoet – Alabama és Monroe) személyében. Bekopogtat egy holland mintacsalád házának ajtaján, és amikor már puszta megjelenésével képes viszályt szítani a férj (Jeroen Perceval – Bikanyak) és felesége (Hadewych Minis – Csak egy nap az élet) között, rögtön tudja, hogy jó helyen jár.

Alex van Warmerdam kultrendező (Északiak, Grimm, Pincér, Emma Blank utolsó napjai) legújabb botrányfilmje a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos versenyprogramjában debütált – 38 év után ez volt az első holland alkotás, amelyet itt mutattak be! Az egyszerre sokkoló, felkavaró és morbid humorú fekete komédiát a kritikusok egyszerre hasonlítják Luis Bunuel, David Lynch és Michael Haneke alkotásaihoz, egy olyan különlegesen egyedi film született, amely vérfagyasztóan őszinte és bűnösen szórakoztató képet fest korunk értékvesztettségéről.

 

Előzetes

Műfaj:

szatíra

Korhatár:

16

Rendezte:

Alex van Warmerdam

Írta:

Alex van Warmerdam

Főszereplők:

Hadewych Minis | Jan Bijvoet | Jeroen Perceval

Szereplők:

Alex van Warmerdam

Gyártó:

Fortissimo Film

Megjelenés:

2014. 04. 24.

Sajtóanyag:

dropbox

Moziműsor:

port.hu