Isztambul

ART besorolást kapott film

Isztambul

ENNEK A FILMNEK A FORGALMAZÁSI JOGA LEJÁRT.

Katalin (Johanna ter Steege) férjével, Jánossal (Lukáts Andor) harminc évig élt együtt, amikor a férfi váratlanul elhagyta őt huszonnyolc éves tanítványáért (Bánfalvi Eszter). A férfi félrelépését a család egy vállrándítással elintézi, igazából mindenkit leköt valami más: Zsófi (Tenki Réka), a huszonöt éves lány terhességével, Zoli (Varga Norbert), a tinédzser fiú pedig magával van teljesen elfoglalva. Azonban anyjuk viselkedését, összeomlását nem tudják kezelni és korházba viszik. Katalin elmenekül a pszichiátriáról, és egy hirtelen ötlettől vezérelve kimegy az útra stoppolni. Véletlenek hosszú során keresztül végül Törökországban, Isztambulban köt ki. Amint a család tudomást szerez erről, a férj Zolit küldi utána.

Ezalatt Katalin sorsa kereszteződik egy magányos török munkással, az ötvenkét éves Hamillal (Yavuz Bingöl). A férfi úgy szereti őt, ahogy van, és nem egy középkorú nőnek látja, akit elhagyott a férje. Kapcsolatuk esély egy új életre Katalin számára, amit Zoli váratlan felbukkanása tör meg. De vajon tinédzser fia érkezése és anyai ösztönei elegendők-e ahhoz, hogy visszamenjen régi, meggyötört életébe?

Török Ferenc kiemelkedő alakja az ezredfordulón feltűnt magyar filmes generációnak. Első rendezése, a Moszkva tér kultfilmmé nőtte ki magát, és azóta is számos emlékezetes filmet rendezett (Szezon, Overnight, Koccanás).

Előzetes

SAJTÓMAPPA:

Képanyagok:
Jelenetfotók (162,1MB, zip)
Werkfotók (47,5MB, zip)
Teaser plakát (0,5MB, jpg)
Végleges plakát (2,23MB, jpg)

Szöveges anyagok:
Silabusz (doc)
Sajtókönyv (doc)
Sajtóhír – 2012.01.27. „Hamarosan a mozikban Török Ferenc új filmje, az Isztambul!” (doc)
Sajtóközlemény – 2011.10.18. „Elmarad az Isztambul mozibemutatója” (doc)

Műfaj:

dráma

Korhatár:

12

Rendezte:

Török Ferenc

Írta:

Török Ferenc

Főszereplők:

Johanna ter Steege | Lukáts Andor | Yavuz Bingöl

Szereplők:

Bánfalvi Eszter | Tenki Réka | Varga Norbert

Gyártó:

Új Budapest Filmstúdió

Megjelenés:

2012. 02. 16.