Mindenki a mennybe megy

ART besorolást kapott film (107 perc)

Mindenki a mennybe megy

ENNEK A FILMNEK A FORGALMAZÁSI JOGA LEJÁRT.

A román újhullám jeles képviselője, Radu Jude első nagyjátékfilmje, A legboldogabb lány a világon után legújabb alkotását ismét a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál Forum szekciójában mutatta be. A Mindenki a mennybe megykésőbb a Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a legjobb román filmnek járó díjat és a Szarajevói Filmfesztivál fődíját.

Apa és kislánya mennyei kirándulást terveznek a tengerpartra, de a kaland végül pokoli családi kamaradrámába torkollik. A Mindenki a mennybe megy akár háborús film is lehetne, olyan kegyetlen csatamezővé változik a lakás, ahol a történet zajlik – és mindez egyetlen apró összetűzés miatt. A rokonok a kicsinyesség, a felelőtlenség és makacsság celláiba börtönzik be magukat, olyan légkört kialakítva, amelyben gyakorlatilag már senki sem nyerhet. Az apa, Marius (Şerban Pavlu) és volt felesége, Otilia (Mihaela Sîrbu), harca közös lányuk, Sofia (Sofia Nicolaescu), felügyeleti jogáért ugyanazokon a mechanizmusokon alapul, mint bármely más konfliktus, legyen az személyes, üzleti, társadalmi, politikai vagy éppen háborús.

Mindenki a mennybe megy keserédes történet, amelyben boldogan megfér egymás mellett a humor, az erőszak, a gyermekdalok, a rendőrségi rajtaütés, a szerelmi vallomások, a vér és a haiku.

SAJTÓMAPPA:

Képanyagok:
Jelenetképek (12,54MB, zip)
Plakát (0,29MB, jpg)

Szöveges anyagok:
Silabusz (doc)
Sajtókönyv (doc)

 

Műfaj:

dráma

Korhatár:

16

Rendezte:

Radu Jude

Írta:

Corina Sabău | Radu Jude

Főszereplők:

Mihaela Sîrbu | Şerban Pavlu | Sofia Nicolaescu

Gyártó:

HI Film Productions

Megjelenés:

2012. 10. 18.