Szerelem a hatodikon

ART besorolást kapott film (104 perc)

Szerelem a hatodikon

Jean-Louis Joubert, a középkorú bróker (Fabrice Luchini) és felesége, Suzanne (Sandrine Kiberlain) az unalmas nagypolgári mindennapokat élik a ’60-as évek Párizsában. Az egyhangúságból Jean-Louist az új bejárónő, Maria (Natalia Verbeke) érkezése rázza fel: a férfi egy csapásra beleszeret a fiatal spanyol nőbe és mindent elkövet, hogy a közelében legyen. Még a hatodik emeletre is felmerészkedik, ahol Maria és a többi cseléd lakik.

Vajon a tesze-tosza Jean-Louis meddig tarthatja titokban érzéseit saját maga, Maria és Suzanne előtt? Szerelme beteljesüléséhez le kell győznie a korábban lenézett dolgos asszonyok gyanakvását is. A szokatlan, társadalmi osztályokon átívelő szerelemhez a cselédlépcsőn át a hatodikra vezet az út.

A Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában bemutatott életvidám romantikus vígjáték érdekessége, hogy Fabrice Luchini és Sandrine Kiberlain francia kettőse mellett kiváló spanyol színésznőket láthatunk benne. Carmen Maura és Lola Duenas egyaránt Pedro Almodóvar filmjeiből lehet ismert – előbbi a Szerelem a hatodikbannyújtott alakításáért César-díjat nyert!

Előzetes

Műfaj:

romantikus vígjáték

Korhatár:

12

Rendezte:

Philippe Le Guay

Írta:

Jérôme Tonnerre | Philippe Le Guay

Főszereplők:

Fabrice Luchini | Natalia Verbeke | Sandrine Kiberlain

Szereplők:

Carmen Maura | Lola Duenas

Gyártó:

SND

Megjelenés:

2012. 08. 23.