Holnaptól mozikban az AMITŐL FÉLÜNK (16)

A kultikus Örökség és Fehér éjszakák rendezőjének új filmje, az Amitől félünk az amerikai premiert megelőző napon, holnaptól látható országszerte a hazai mozikban. A film főszereplője a Jokerben nyújtott alakításáért Oscar-díjat kapott Joaquin Phoenix.

A történet főhőse Beau (Phoenix), akinek az élete folyamatos rettegés, és csak a pszichiáter által felírt gyógyszerekkel képes kimenni az őrültekkel teli utcákra. Anyjának váratlan telefonhívása mégis arra kényszeríti, hogy elinduljon.

Ari Aster rendező korábbi sikerei után ismét bebizonyítja, mennyire magabiztosan keveri a legkülönfélébb filmes műfajokat, teljesen egyedi és megdöbbentő látványvilágot teremt legújabb alkotásában. A szürreális Odüsszeiaként emlegetett film forgatása komoly kihívások elé állította a stábot. A Beau-t alakító Joaquin Phoenix olyannyira azonosult a paranoiájával megküzdő kisember karakterével, hogy a kimerültségtől összeesett az egyik jelenet felvétele közben. Ám az Oscar-díjas színész fáradtsága kifizetődő lett, Phoenix rendkívülit alakít Ari Aster izgalmas víziójában.

A film adatlapja itt érhető el.
Előzetes: