A Nyolc hegy című filmet díjazta az Olasz Filmművészeti Akadémia

Tegnap este átadták a 68. David Di Donetallo Akadémia díjait. Ez az elismerés az egyik legjelentősebb olasz filmművészeti díj, amelyet az Olasz Filmművészeti Akadémia ad át. Az este legnagyobb győztese a Nyolc hegy című film volt, amely összesen 4 díjat kapott, köztük a legjobb film díját is.

A Nyolc hegyet megtaláljátok a mozikban és a Cinego kínálatában is.

A film adatlapja és a moziműsor itt található.

Előzetes:

A hindu mitológia szerint nyolc hegy határolja a világot, amelynek a közepén egy óriási kilencedik hegy áll. Akkor találunk rá a boldogságra, ha a középső hatalmas hegyen éljük le az életünket, vagy ha beutazzuk a többi nyolcat? A két tizenéves, Pietro és Bruno együtt töltik a nyarakat a Dolomitokban, ősszel Pietro hazamegy Torinóba, a zsúfolt nagyvárosba, Bruno viszont marad a hegyek között, a falujában. A két fiú között nagyon mély gyerekbarátság szövődik, ami viszont megszakad a tinédzser évek alatt. Pietro felnőttként keresi a helyét, bejárja a világot, míg Bruno szülőfalujában próbál boldogulni, ahol egy évszázados hagyományok alapján működő gazdaságot működtet. Csaknem húsz év után találkoznak újra, és most jobban egymásra vannak utalva, mint bármikor a korábbi életükben.

Az Alabama és Monroe, valamint a Csodálatos fiú rendezője ezúttal lenyűgöző olasz tájakra kalauzol, hogy egy évtizedeken átívelő barátságot mutasson meg. A Nyolc hegy Paolo Cognetti hazánkban is kiadott, nagy sikerű regényéből készült filmadaptáció, amely a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon a zsűri díját nyerte.