Csütörtöktől mozikban a CARAVAGGIO ÁRNYÉKA (18)

A Louis Garrel, Riccardo Scamarcio és az Oscar-jelölt Isabelle Huppert főszereplésével készült nagyszabású történelmi film, a Caravaggio árnyéka csütörtöktől látható a mozikban. A film rendezője hazánkban elsősorban színészként ismert: Michele Placido a kultikus A polip sorozatban Corrado Cattani felügyelőt alakította, de ebben az alkotásban is feltűnik.

Tartalom:
Caravaggio (1571-1610) korának lázadó művésze volt, akinek az élete és a hatalommal való küzdelme mozivászonra termett. A barokk festő hadban állt a konvenciókkal. Műveivel és szexuális szabadosságával megbotránkoztatta az akkori közvéleményt és a nagy hatalmú katolikus egyházat egyaránt. Caravaggio vallási tematikájú képein pátosz helyett a realizmus köszönt vissza, ráadásul modellnek előszeretettel hívta az utcák lenézett embereit, például csavargókat, tolvajokat és prostituáltakat, akiknek a jogaiért a hatalmasságokkal szemben is kiállt.

Michele Placido nagyszabású történelmi filmje Caravaggio (Riccardo Scamarcio – Teljes titoktartásSilvio és a többiek) életének azt a szakaszát dolgozza fel, amikor a festőnek el kell hagynia Rómát, mert halálra ítélték egy konkurense meggyilkolásának vádjával. Caravaggio a pápához fordul kegyelemért, aki elrendeli, hogy a vatikáni titkosszolgálat Árnyékként emlegetett nyomozója (Louis Garrel – Álmodozók, A feleségem története) derítse fel, a botrányos életű művész megérdemli-e az amnesztiát.

Szinkronos előzetes:Feliratos előzetes:

A film július 6-tól látható országszerte a mozikban!

A film adatlapja, és a moziműsor itt érhető el.