Mozinet-filmek a 19. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában

2023. szeptember 1. és 9. között, immár 19. alkalommal rendezik meg a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált. Az esemény nemzetközi nagyjátékfilmes versenyprogramjában szerepel két, a későbbiekben a Mozinet forgalmazásában országosan mozikba kerülő film is.

A 19. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál nagyjátékfilmes nemzetközi versenyprogramjának alábbi filmjei a fesztivált követően a Mozinet forgalmazásában láthatók majd országosan a mozikban:

Előző életek (Past Lives)

A 2023-as év legnagyobb kritikus- és közönségkedvenc romantikus filmje szívszorító történet az életre szóló döntésekről, kihagyott lehetőségekről és az igaz szerelemről.

Nora és Hae-sung gyerekkorukban a legjobb barátok voltak, de a kislány elköltözése szétválasztotta őket egymástól. Húsz évvel később online újra egymásra találnak, azonban felnőttként már egészen máshol tartanak az életükben. A lány sikeres írónő New Yorkban, komoly párkapcsolatban él, a fiú viszont csak sodródik Szöulban. Az interneten keresztül újra elkezdenek kötődni egymáshoz, a gyerekkori bajtársak között igaz és mély felnőtt barátság alakul ki. Hae-sung New York-i látogatása azonban mindkettejükben váratlan érzelmi lavinát indít el, és rákényszeríti őket, hogy végre szembenézzenek a valódi érzéseikkel.

Az A24 gyártásában készült, a Sundance Filmfesztivál és a Berlinale versenyprogramjában bemutatott Előző életek a Rolling Stone szerint „a legjobb film, amit idén csak láthatsz”.

A film tervezett országos mozibemutatója 2024. január 11.
A film adatlapja itt érhető el.


Előző életek
A szerelem természete (Simple comme Sylvain / The Nature of Love)

Sophia, a negyvenéves filozófiaprofesszor már tíz éve megbízható párkapcsolatban él Xavierrel, akivel hasonlóan látják a világot. Mindennapjaik kiállításmegnyitókról, felolvasóestekről és véget nem érő baráti vacsorákról szólnak. Amikor új nyaralójuk felújításával megbízzák a vonzó ezermester Sylvaint, a nő világa felfordul, és szenvedélyes kapcsolatban találja magát a szexuálisan ellenállhatatlan férfival. Hogyan fogadja a kétkezi munkást a látszólag befogadó, ám valójában minden rezdülésével felsőbbrendűséget sugalló nagyvárosi közeg? És vajon Sophia megtalálja a közös hangot Sylvain barátaival? Túlélheti a friss kapcsolat az ebből fakadó kihívásokat?

A finom humorral és erotikával átszőtt romantikus film először a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Un Certain Regard versenyszekciójában vette le a lábáról közönségét.

A film tervezett országos mozibemutatója 2023. szeptember 28.
A film adatlapja itt érhető el.


A szerelem természete