Az egyenlőség nem az, hogy mindenki ugyanazt csinálja || Unoka Zsolt, Betlen Anna & Veiszer Alinda || Nagylátószög Extra

Unoka Zsolt és Betlen Anna Veiszer Alindával az Egy zuhanás anatómiája című film kapcsán beszélgetett párkapcsolati dinamikáról, hatalmi viszonyokról és feladatmegosztásról egy modern kapcsolatban.
A videó spoilereket tartalmazhat!


A világ legrangosabb filmfesztiváljának fődíját, a Cannes-i Arany Pálmát elnyerő lélektani krimiben Sandra (Sandra Hüller – Toni Erdmann) idillinek látszó élete kártyavárként omlik össze. A sikeres német írónő francia férjével és látássérült gyerekükkel élnek a francia Alpok egyik kis falujában. A férfi váratlan halála után nem egyértelmű, hogy baleset, öngyilkosság vagy gyilkosság történt. Sandra ezért a rendkívül megterhelő nyomozás és tárgyalás középpontjába kerül.

A már-már hitchcocki hagyományokat követő filmben az eseményeket végig a feleség szemszögéből követjük, miközben a néző számára is kérdéses az ártatlansága. Az Egy zuhanás anatómiája azonban sokkal több bűnügyi történetnél: Justine Triet rendezőt elsősorban a házasság, és alapvetően az emberi kapcsolatok legmélyebb rétegei érdeklik.

Egy zuhanás anatómiája november 30-tól a mozikban!