Magyarországra jön Éric Toledano és Olivier Nakache az Ennél csak jobb jöhet (12) két rendezője

Az Életrevalók és az Eszeveszett esküvő alkotói, Éric Toledano és Olivier Nakache új filmmel, az Ennél csak jobb jöhet című hamisítatlan francia vígjátékkal jelentkeznek. Az alkotópáros az Európai Moziéjszaka, és a film közelgő bemutatója kedvéért rövid időre Magyarországra látogat.

Előzetes

Az Európai Moziéjszakát december első hetében Európa számos pontján rendezik meg. Az esemény budapesti helyszíne az Uránia Nemzeti Filmszínház lesz, itt látható premier előtt december 5-én, este 7 órakor az Ennél csak jobb jöhet. Éric Toledano és Olivier Nakache ennek a vetítésnek a díszvendégeként érkezik hazánkba, a vetítés után pedig közönségtalálkozón vesznek részt. A francia nyelvű, magyar feliratos előadásra a rendelkezésre álló helyek függvényében itt lehet regisztálni.

Az idei karácsonyi szezon hamisítatlan francia vígjátékában Albert (Pio Marmaï) igazi kisstílű semmirekellő, aki felnőtt fejjel sem jut előbbre az életben. A sors összehozza a kényszeresen vásárló Brunóval (Jonathan Cohen), akivel ingyen sör reményében elmegy egy klímaaktivista gyűlésre. A két férfi egy vonzó tüntetőnek (Noémie Merlant) köszönhetően az ökoharcosok között marad, annak ellenére, hogy igazából egyáltalán nem érdekli őket a Föld megmentése. A társaság tagjai egyre jobban befogadják őket, nem tudván, hogy Bruno és Albert csak a saját hasznát keresi az akciókban. Eközben a két barát között egyre nő a feszültség a lányért való versengésben.
Az Ennél csak jobb jöhet december 28-tól látható országosan a mozikban, szinkronizált és feliratos változatban egyaránt.

Az Európai Moziéjszaka hagyománya 2018-ban indult a Kreatív Európa MEDIA kezdeményezésére és az Europa Cinemas társszervezésében. Célja, hogy a rendkívül sokszínű és gazdag európai filmkultúra közös ünnepe legyen. A filmszerető közönség díjmentes, közönségtalálkozókkal kísért vetítéseken találkozhat a MEDIA alprogram keretében támogatott európai filmekkel és az általuk képviselt európai értékekkel.