Csütörtöktől mozikban az Álmaid hőse (16)

Az A24 filmjében, az Álmaid hősében Nicolas Cage egy zseniális, a kritikák szerint Oscar-érdemes alakítással gúnyolja ki a társadalmunk kulturális és társadalmi stigmáit, felejthetetlenül szórakoztató módon. A színész nagy visszatérése január 18-tól látható a mozikban, feliratos és szinkronizált változatban egyaránt.

Tartalom:
Te mit tennél, ha hirtelen mindenki felismerne az utcán? Ez történik a biológiaprofesszor Paullal (az Oscar-díjas Nicolas Cage), aki eddig meglehetősen szürke családi életet élt. Úgy érezte, karrierje zsákutcába került, és folyamatosan frusztrálták a kollégái sikerei. A hírnév most mégis utoléri, de nem a végre-valahára megírt könyvének, hanem annak köszönhetően, hogy Paul egyre több ember álmában tűnik fel. Olyanok is vele álmodnak, akikkel korábban sohasem találkozott. Az eleinte bosszantó, majd egyre imponálóbb helyzetből pokoli tortúra lesz, amikor Paul a rémálmok lidércévé változik, és a rajongói ellene fordulnak.

Előzetes:

Kovács Gellért Filmszerész a Mozinet Nagylátószögben, az Álmaid hőséhez kapcsolódva ezúttal Csankó Zoltán színésszel beszélgetett, aki eddig 16 alkalommal szinkronizálta Nicolas Cage-et. Csankó orgánuma a Dallas Bobby Ewingjával égett be először a legtöbb néző fülébe, de azóta számos ikonikus színész és karakter magyar hangjáért felelt. „Nicolas Cage-ben nagyon bírom, hogy teljesen kiszámíthatatlan. Egyszerűen nem lehet tudni, hogy mit fog csinálni a következő pillanatban. És élvezetes szinkronizálni, mert ő nem unalmas” – meséli Csankó, akinek az a célja, hogy a lehető legkevésbé rontsa el a színészt, akit szinkronizál: „Nem túl akarom őt teljesíteni, hanem megpróbálom minden idegszálammal, minden színészi tehetségemmel őt lélekben is lekövetni, hogy ott történjen valami fontos, lényeges.” 

A film adatlapja itt érhető el.