Elkészült A boldogság ügynöke moziplakátja

Zurbó Dorottya és Arun Bhattarai rendezők a legnagyobb Észak-Amerikai A-kategóriás filmfesztiválon, a legendás Sundance-en bemutatkozott alkotása, A boldogság ügynöke (12) május 2-tól látható a magyar mozikban. Most elkészült a magyar-bhutáni koprodukcióban megvalósult film plakátja:

Zurbó és Bhattarai egy negyvenes éveiben járó boldogságügynök, Amber Gurung életét követték A boldogság ügynöke című filmben. A mindössze 700.000 embert számláló, apró himalájai királyságban, Bhutánban ugyanis a Boldogság Kutatóintézet munkatársai járják az országot, és négyórás kérdőív segítségével mérik fel a lakosság boldogságszintjét. Ennek eredményéből dolgozzák ki az ötéves fejlesztési terveket, amelyeknek elsődleges célja, hogy tovább növeljék a bhutáni társadalom „boldogságindexét”.

A filmben Amber házról-házra látogatja az elszigetelt falvakat. Rajta keresztül kapunk intim betekintést a bhutáni társadalom hétköznapjaiba: abba, hogy mi teszi őket igazán boldoggá, és egyáltalán valóban mérhető-e a boldogság? A történet során nemcsak a hétköznapi emberek vágyait ismerjük meg, hanem főhősünk személyes sorsa is kibontakozik, akinek legnagyobb álma, hogy végre szerelemre találjon.

A hazai közönség először a doku7 keretében láthatta a Sundance-t megjárt alkotást, a boldogság világnapján, március 20-án. A következő premier előtti, nyilvános vetítés március 26-án, kedden este 8-kor lesz a budapesti Művész moziban. A vetítést közönségtalálkozó követi Zurbó Dorottya rendezővel, Balázs Ádám zeneszerzővel és Várhegyi Rudolf hangmérnökkel, jegyvásárlásra itt van lehetőség.

Teaser előzetes: