Mozibemutatóink július végéig

Hamarosan a hazai mozikba is eljut a Sundance Filmfesztiválon debütált, majd világkörüli turnéra indult magyar film (A boldogság ügynöke), illetve egy villámgyorsan kultstátuszba került, Tarantinót idéző thriller, Kristen Stewart főszereplésével (Kivérző szerelem).

Várható filmjeink július végéig:

A BOLDOGSÁG ÜGYNÖKE (12)
Magyarországi bemutató: 2024. május 2.

Tartalom:
Zurbó Dorottya és Arun Bhattarai rendezők egy negyvenes éveiben járó boldogságügynök, Amber Gurung életét követték A boldogság ügynöke című filmben. A mindössze 700.000 embert számláló, apró himalájai királyságban, Bhutánban ugyanis a Boldogság Kutatóintézet munkatársai járják az országot, és négyórás kérdőív segítségével mérik fel a lakosság boldogságszintjét. Ennek eredményéből dolgozzák ki az ötéves fejlesztési terveket, amelyeknek elsődleges célja, hogy tovább növeljék a bhutáni társadalom „boldogságindexét”.

A filmben Amber házról-házra látogatja az elszigetelt falvakat. Rajta keresztül kapunk intim betekintést a bhutáni társadalom hétköznapjaiba: abba, hogy mi teszi őket igazán boldoggá, és egyáltalán valóban mérhető-e a boldogság? A történet során nemcsak a hétköznapi emberek vágyait ismerjük meg, hanem főhősünk személyes sorsa is kibontakozik, akinek legnagyobb álma, hogy végre szerelemre találjon.

Előzetes:

KIVÉRZŐ SZERELEM (18)
Magyarországi bemutató: 2024. július 18.

Tartalom:
A visszahúzódó konditerem-vezető Lou (Kristen Stewart) első látásra beleszeret Jackie-be (Katy O’Brian), a Vegasba tartó ambiciózus testépítőbe. A két lány szenvedélyes viszonya veszélybe kerül, amikor maguk ellen fordítják a város erőszakos kiskirályát, Lou apját (Ed Harris).

A sokkoló, felkavaró és morbid humorú erotikus thrillert Quentin Tarantino és a Coen-testvérek legjobb alkotásaihoz hasonlítják. A cselekményében a nyolcvanas évekbe visszarepítő, de ízig-vérig mai Kivérző szerelem korábban már felrázta a Sundance Filmfesztivál és a Berlinale közönségét.

Előzetes: