Október végén mozikba kerül Till Attila új filmje

Till Attila részben saját élményekből táplálkozó új filmje, az És mi van Tomival? éppúgy könnyed, lendületes és zavarba ejtően vicces, mint nagy sikerű előző rendezése, a Tiszta szívvel. A Thuróczy Szabolcs és Polgár Tamás főszereplésével készült film október 31-től látható a hazai mozikban.

Sanyi (Thuróczy Szabolcs) bábművész és alkoholbeteg. Pali (Polgár Tamás) liftszerelő és alkoholbeteg. Együtt keresik a haverjukat, Tomit, aki már több anonim alkoholista gyűlést kihagyott. Próbálnak józanok maradni, ami nem könnyű egy olyan országban, ahol az ivászat széles körben elfogadott napi gyakorlat. Sanyit öt éve a függősége miatt hagyta el a felesége és a lánya, azóta új életet kezdett és nem iszik, Palinak viszont elég egy kis lökés, hogy újra igyon. Tominak valószínűleg már ennyi se kell. A két barát Budapest utcáin versenyt fut az idővel, hogy megtalálják és megmentsék Tomit.

Az És mi van Tomival? a humor mellett a mai Magyarország látlelete, kordokumentum és vitaalap. Olyan hiánypótló alkotás, amely betekintést enged a függők életébe, akik fontos támaszt tudnak nyújtani egymásnak a legnehezebb percekben. „A legtöbb filmben teljesen normális, hogy mindenki iszik, és az az alkoholista, aki elveti a sulykot. Mi olyan filmet szerettünk volna készíteni, aminek van durvasága és mélysége is” – mondja Till Attila rendező.

Thuróczy Szabolcs és Polgár Tamás mellett az És mi van Tomival? főbb szerepeiben Sodró Eliza, Fodor Annamária, Tóth Zsófia, Patkós Márton és Básti Juli láthatók, a forgatókönyvet Till Attila és Kapitány-Fövény Máté írták, a film producere Stalter Judit és Till Attila, operatőre Győri Márk, vágója Gothár Márton, zeneszerzője Keresztes Gábor.

Az És mi van Tomival? magánfinanszírozásból, a Saul fiát is jegyző Laokoon Filmgroup gyártásában készült, magyarországi forgalmazója a Mozinet.

A film adatlapja itt érhető el.