A hegyek szigete

színes, román-francia-német-svéd film (97 perc)

A hegyek szigete

A gyönyörű Gilda mindent bevetve megkörnyékezi a korrupt rendőrt, Cristit (Vlad Ivanov – Napszállta), hogy segítsen férje, a Bukarestben letartóztatott, kétes hírű üzletember, Zsolt megszöktetésében. Gildát nem kizárólag a szerelem hajtja: Zsolt ugyanis az egyetlen, aki tudja, hol van elrejtve egy korábbi balhé több milliós zsákmánya. A további tagokkal bővülő csapat tagjai senkiben, így egymásban sem bízhatnak, és az is nyilvánvaló, hogy lehallgatják őket. A modern technikai eszközöket hátrahagyva a Kanári-szigetekre utaznak, hogy a helyi ősi füttynyelvet elsajátítva üzenhessenek egymásnak a gondosan megtervezett akció során, remélhetőleg túljárva az őket üldöző felügyelőnő eszén.

Az Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi nyomdokain haladó, ám hamisítatlanul kelet-európai környezetbe ágyazott, feszült átejtős történet még a műfaj elvakult rajongóinak is jócskán tartogat meglepetéseket.

 

X

 

Előzetes

Idézetek kritikákból

„A román új hullám kiemelkedő alkotója, Corneliu Porumboiu nem először nyúl a populáris bűnügyi műfajhoz, ám A hegyek szigete minden korábbinál szabályosabb, az Ocean’s-filmeket idéző szerzői zsánerfilm.”
Prae

„Ritka az olyan zsánerfilm, amelyik nagyot markol, és sokat is fog. A hegyek szigete egyszerre több zsánert szintetizál, tágas utalásrendszert és jelentős filmapparátust mozgat, ugyanakkor figyelmet fordít arra is, hogy az anyag ne nehezüljön el a nyakatekert és sűrű történetmesélés során, hanem újra és újra meghódítsa magának a nézőt egyrészt a humorával, másrészt a játékosságával.”
Librarius

„érezhető a rendező sajátos és intelligens látásmódja”
Filmtett

Műfaj:

thriller

Korhatár:

16

Rendezte:

Corneliu Porumboiu

Írta:

Corneliu Porumboiu

Főszereplők:

Catrinel Marlon | Vlad Ivanov

Szereplők:

Agustí Villaronga | Rodica Lazar

Megjelenés:

2020. 02. 27.

Sajtóanyag:

Dropbox

Moziműsor

port.hu