Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre

színes, magyar film (95 perc)

Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmben valóság és képzelet csúszik össze egy szerelmes nő fejében. Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival. Ám Márta hiába vár a Szabadság-híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt.

A film a Szerdai gyerek (2015) című többszörös díjnyertes alkotás után Horvát Lili második nagyjátékfilmje, mely szeptember 24-én érkezik a magyar mozikba a Mozinet Kft. forgalmazásában. A romantikus dráma Csernátony Dóra, Miskolczi Péter és Horvát Lili produkciójában, a Poste Restante gyártásában készült, a Nemzeti Filmintézet 354 millió forintos támogatásával. A 35 mm-es nyersanyagra forgatott film operatőre a rendező régi alkotótársa, Maly Róbert, aki a Szerdai gyerek mellett az Oscar-díjas Mindenkit is jegyzi. A film főszerepeiben Stork Natasát és Bodó Viktort láthatjuk.

 

X

 

Előzetes

Filmrészlet

 

Idézetek kritikákból

„Leheletfinom, csaknem éteri dimenziókban járó romantikus történetet készített Horvát Lili.”
Tiszatájonline

„csodálatos képekbe csomagolva képes átadni a szerelem megfoghatatlan érzését, és olyan könnyű belesüppedni az őszi melankóliát tükröző, titokzatos világába, mint egy puha kanapéba.”
Filmhu

„A szerelemről ugyanis így érdemes mesélni. Ha pedig valaki így mesél, a néző is szerelembe eshet újra és újra – akárhányszor csak megnézi a filmet.”
Filmtekercs

Műfaj:

dráma

Korhatár:

16

Rendezte:

Horvát Lili

Írta:

Horvát Lili

Főszereplők:

Bodó Viktor | Stork Natasa

Szereplők:

Lukáts Andor | Nagy Zsolt | Vilmányi Benett

Megjelenés:

2020. 09. 24.

Sajtóanyag:

Dropbox

Moziműsor:

PORT.HU

felkeszules1_foto_poste_restante
felkeszules2_foto_poste_restante
felkeszules3_foto_poste_restante
felkeszules4_foto_poste_restante