Csodálatos fiú

színes, amerikai film (120 perc)

Csodálatos fiú

GOLDEN GLOBE-JELÖLÉS 2019 – A LEGJOBB FÉRFI MELLÉKSZEREPLŐ (TIMOTHÉE CHALAMET)

Felix Van Groeningen, az Oscar-jelölt Alabama és Monroe rendezőjének első angol nyelvű filmje szokatlan nézőpontból mutatja be a drogfüggőséget: a filmben nem csak a beteg, de a közvetlen hozzátartozók nézőpontját is megismerjük. A Csodálatos fiú egyszerre két bestseller, David és Nic memoárja nyomán készült.

David Sheff (az Oscar-jelölt Steve Carell – Foxcatcher, A nagy dobás) újságíróként már-már egészen hétköznapi, középosztálybeli életet él második feleségével és két gyermekükkel. Az idillt megtöri, hogy legnagyobb fia, az előző házasságából született Nic (az Oscar-jelölt Timothée Chalamet – Szólíts a neveden, Lady Bird) egyre súlyosbodó drogfüggőséggel küzd.

A különféle leszokási kísérletek, ígéretek, próbálkozások és elvonókúrák elvetélt kísérleteknek bizonyulnak. A fia állapotát kétségbeesetten megérteni próbáló David pedig kénytelen feltenni magának a kérdést: meddig terjed a szülő felelőssége? A szereteten kívül mit tehet még a fiáért, amit eddig nem tett meg? Veszélybe sodorhatja-e saját, és új családja életét pusztán azzal, hogy tovább reménykedik Nic gyógyulásában?

 

X

 

Szinkronizált előzetes

Feliratos előzetes

 

Idézetek kritikákból

„nagyon fontos alkotás, amely ítélkezés nélkül beszél egy fiú drogfüggőségéről és a leszokáshoz vezető hosszú, kemény útjáról”
Filmtekercs

„jelenetről jelenetre letaglóz az alkotás”
Kultúrpart

„rendkívül megrázó, de a maga nemében a film is olyan, mint a címben szereplő fiú: csodálatos”
ELTE Online

Műfaj:

dráma

Korhatár:

16

Rendezte:

Felix van Groeningen

Írta:

Felix van Groeningen | Luke Davies

Főszereplők:

Steve Carell | Timothée Chalamet

Szereplők:

Amy Ryan | Maura Tierney

Gyártó:

Plan B Entertainment

Megjelenés:

2019. 01. 31.

Sajtóanyag:

Dropbox

Moziműsor:

port.hu