Eszeveszett esküvő

színes, francia film (117 perc)

Eszeveszett esküvő

Minden idők legsikeresebb francia filmje, az Életrevalók rendezői visszatértek ahhoz a műfajhoz, amely naggyá tette őket. Az Eszeveszett esküvő egy életigenlő, fergetegesen szórakoztató és felemelő mozi egy álomesküvőről, ahol minden rosszul sül el.

Max, a nagy rutinnal bíró rendezvényszervező hiába vezényelte már le grandiózus események százait, arra még ő sincs felkészülve, ami a XVII. századi francia kastélyban és annak parkjában történik. Óriási stábjával jó előre megtervez mindent, hiszen a kastély és a park minden szegletében tökéletes ünnepi hangulatnak kell uralkodnia, a többszáz vendégnek és persze a maximalista, kőgazdag vőlegénynek olyan estét kell biztosítsanak, amelyre azok életük végéig emlékezni fognak. Néhány apró baki után viszont kártyavárként kezd összedőlni az este. Max pedig csak a fejét kapkodja, hogyan tudná megakadályozni a teljes káoszt és megmenteni a nászt.

Az Eszeveszett esküvő nem az ifjú pár, a család és a barátok, hanem a háttérben dolgozók szemén keresztül mutatja be az eseményeket. Eric Toledano és Olivier Nakache filmje az elmúlt évek egyik legemlékezetesebb francia vígjátéka, amely a rendezőpáros korábbi filmjeihez hasonlóan (Életrevalók, Samba) nemcsak szórakoztató pillanatokat, hanem szeretettel teli karaktereket és felejthetetlen élményt nyújt.

 

X

 

Előzetes

Idézetek kritikákból

„Az Életrevalók rendezői még mindig nagyon tudnak nevettetni.”
VOX Mozimagazin

„a gyönyörű operatőri munka, a hangulatos montázsok, a pulzáló zene és természetesen a francia színészek krémje (Jean-Pierre Bacri, Jean-Paul Rouve, Gilles Lellouche) mind azon munkálkodik, hogy feldobja a napunkat”
Filmtekercs

„sokkal több könnyed vígjátéknál”
Filmkultúra

Műfaj:

vígjáték

Korhatár:

12

Rendezte:

Eric Toledano | Olivier Nakache

Írta:

Eric Toledano | Olivier Nakache

Főszereplők:

Jean-Pierre Bacri

Szereplők:

Alban Ivanov | Gilles Lellouche | Jean-Paul Rouve | Vincent Macaigne

Gyártó:

Gaumont

Megjelenés:

2017. 12. 14.

Sajtóanyag:

dropbox

Moziműsor

port.hu