Évszakok

színes, francia film (97 perc)

Évszakok

Jacques Perrin és Jacques Cluzaud, a hatalmas sikerű Vándormadarak alkotói valószínűleg a filmtörténet legnagyszabásúbb természetfilmjét készítették el: a több éven át forgatott, 40 millió dolláros költségvetésű Évszakok Európa elmúlt csaknem húszezer évének történetét mutatja be – az állatok nézőpontjából.

Amikor befejeződött az utolsó jégkorszak, egy nyolcvanezer évig tartó télnek szakadt vége Európa nagy részén. A jég elvonulása után újra elkezdődött az évszakok váltakozása. A kontinenst hamarosan sűrű, élettel teli erdőségek borították be, amelyekben a vadállatok számos fajtája jelent meg. Az Évszakok a bölények, a farkasok, a hiúzok, medvék és a többi európai vadállat története, ahogy próbálnak alkalmazkodni és túlélni, dacolva a klímaváltozással és a magának egyre nagyobb területet kiszakító emberrel.

A film egyszerre tesz fel kérdéseket az emberi civilizáció és az állatok békés egymás mellett élésének lehetőségéről és válik minden idők egyik leglátványosabb természetfilmjévé, a rendezőpáros kompromisszumot nem ismerő alkotómódszereinek és a külön a filmhez fejlesztett speciális drónkameráknak köszönhetően. Az Évszakok azt a világot mutatja be, amelyben élünk – ám egészen biztosan úgy, ahogy még soha nem láthattuk.

A filmet Magyarországon hihetetlen nagy várakozások előzik meg: nem véletlenül állt mellé szakmai partnerként a WWF Magyarország, a Magyar Természetjáró Szövetség és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület is, akik a filmelőzetest, majd a filmet látva maximálisan támogatják a film minél szélesebb közönséghez való eljuttatását.

 

Online nézhető

X

 

Előzetes

Műfaj:

természetfilm

Korhatár:

6

Rendezte:

Jacques Cluzaud | Jacques Perrin

Írta:

Jacques Cluzaud | Jacques Perrin | Stéphane Durand

Gyártó:

Gaumon

Megjelenés:

2016. 04. 14.

Sajtóanyag:

dropbox

Moziműsor:

port.hu