Fortunata

színes, olasz film (103 perc)

Fortunata

Sergio Castellitto rendező hatalmas szívvel készítette el a boldogságért küzdő nő hamisítatlanul olasz történetét. A Fortunata címszereplőnője, Jasmine Trinca a 2017-es Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Un Certain Regard szekciójában átütő alakításával a legjobb színésznő díját nyerte el.

Fortunata (Jasmine Trinca) egy önmagát szerencsésnek tartó egyedülálló anya a mindig pezsgő Róma külvárosában. Élete telis-tele van embert próbáló kihívásokkal, mégis örökké derűsen küzd az álmaiért. Erőszakoskodó, alkoholista rendőr férjétől nem egyszerű elválni, és kislányát jól láthatóan megviseli a helyzet. Az sem könnyíti meg az életüket, hogy Fortunata éjt-nappallá téve dolgozik azért, hogy megnyithassa saját fodrászszalonját és a saját lábára állhasson végre. A helyzetet bonyolítja, hogy a kislányt a válóper miatt vizsgáló sármos pszichológus Fortunátában azt a nőt látja, akivé a nő valójában válni szeretne. Ezt az erős és elszánt asszonyt leveszik a lábáról feltörő érzései a szakértő iránt, ám szenvedélyes viszonyukra egy súlyos baleset következtében fény derül.

 

X

 

Előzetes

Idézetek kritikákból

„Az egész filmen átlebeg a Fellini filmek összetéveszthetetlenül abszurd hangulata, ez a remek színészi játék olyan elegyet alkot, ami szabályosan beszippantja az embert.”
Rated.hu

„Castellitto olasz drámája tökéletes arányokkal, kellően nyersen, de anélkül mutatja meg a mai középosztály családi problémáit, hogy felzaklatna minket.”
Art7

„Groteszk jelenetek, sok humor, tragédia keveredik a Fortunatában.”
Filmtekercs

Műfaj:

dráma

Korhatár:

16

Rendezte:

Sergio Castellitto

Írta:

Margaret Mazzantini

Főszereplők:

Jasmine Trinca

Szereplők:

Alessandro Borghi | Edoardo Pesce | Hanna Schygulla | Stefano Accorsi

Gyártó:

Indigo Film

Megjelenés:

2018. 01. 11.

Sajtóanyag:

dropbox

Moziműsor:

port.hu