Fortunata

színes, olasz film (103 perc)

Fortunata

Sergio Castellitto rendező hatalmas szívvel készítette el a boldogságért küzdő nő hamisítatlanul olasz történetét. A Fortunata címszereplőnője, Jasmine Trinca a 2017-es Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Un Certain Regard szekciójában átütő alakításával a legjobb színésznő díját nyerte el.

Fortunata (Jasmine Trinca) egy önmagát szerencsésnek tartó egyedülálló anya a mindig pezsgő Róma külvárosában. Élete telis-tele van embert próbáló kihívásokkal, mégis örökké derűsen küzd az álmaiért.

Erőszakoskodó, alkoholista rendőr férjétől nem egyszerű elválni, és kislányát jól láthatóan megviseli a helyzet. Az sem könnyíti meg az életüket, hogy Fortunata éjt-nappallá téve dolgozik azért, hogy megnyithassa saját fodrászszalonját és a saját lábára állhasson végre.

A helyzetet bonyolítja, hogy a kislányt a válóper miatt vizsgáló sármos pszichológus Fortunátában azt a nőt látja, akivé a nő valójában válni szeretne. Ezt az erős és elszánt asszonyt leveszik a lábáról feltörő érzései a szakértő iránt, ám szenvedélyes viszonyukra egy súlyos baleset következtében fény derül.

A Made in Italy project with the support of the Ministry of Cultural Heritage and Activities and Tourism in collaboration with Istituto Luce Cinecittà and ANICA

 

A mozikban
Online
X

 

SAJTÓMAPPA:

Képanyagok:

Jelenetképek (72,86MB, zip)

Plakát (7,39MB, jpg)

Werkfotók (31,31MB, zip)

Szöveges anyagok:

Silabusz (doc)

Műfaj:

dráma

Korhatár:

16

Rendezte:

Sergio Castellitto

Írta:

Margaret Mazzantini

Főszereplők:

Jasmine Trinca

Szereplők:

Alessandro Borghi | Edoardo Pesce | Hanna Schygulla | Stefano Accorsi

Gyártó:

Indigo Film

Megjelenés:

2018. 01. 11.