Guerilla

színes, magyar film (86 perc)

Guerilla

A rövidfilmjeivel Cannes-ban és Berlinben is sikereket elérő Kárpáti György Mór első nagyjátékfilmje, a Guerilla hiteles korrajz: a film készítőinek célja, hogy a historizáló szemlélet helyett a közeli perspektíva használatával mutassák meg az 1848-49-es időszak hangulatát, az ismeretlen hősök néhány napját az erdő mélyén.

1849-ben, a világosi fegyverletétel után sokan még nem tudják, hogy a szabadságharc elbukott. Barnabás korábban megszökött a sorozás elől, az öccse vonult be helyette. Csak most, a vereség után csatlakozik a tízen-huszonéves, erdőben bujkáló gerillákhoz. A bűntudattól hajtott fiú bízik benne, hogy hazaviheti a testvérét, de egy hazugsága folytán besorozzák, így maradnia kell. Közel kerül egy lányhoz, aki a sebesülteket ápolja, és akibe az öccse szerelmes: ez tovább szítja a fivérek közötti ellentéteket. Barnabásnak hamarosan olyan döntéseket kell hoznia, amelyeknek egyre súlyosabb következményei lesznek.

 

X

 

Előzetes

Idézetek kritikákból

„A film képi világa elképesztően szép (…) Szakít a hagyományos történelmi elbeszéléssel”
Filmsomnia

” alattomosan hasba tud szúrni, úgy, hogy az érzés velünk maradjon, és a seb csak lassan hegedjen be. Ez pedig, hangozzon akármilyen véresen, pont az, amit egy jó filmtől vár az ember.”
Index

„Kárpáti a hangulatteremtés mestere, és rendkívül tehetséges partnerekre lelt Hartung Dávid operatőr és Asher Goldschmidt zeneszerző személyében.”
Filmhu

Műfaj:

történelmi

Korhatár:

12

Rendezte:

Kárpáti György Mór

Írta:

Kárpáti György Mór

Főszereplők:

Mészáros Blanka | Váradi Gergely | Vilmányi Benett

Szereplők:

Orbán Levente | Radetzky Anna

Gyártó:

Proton Cinema

Megjelenés:

2019. 03. 07.

Sajtóanyag:

Dropbox

Moziműsor:

Port.hu