Hét perc a mennyországban

ART besorolást kapott izraeli–francia–magyar film (94 perc)

Hét perc a mennyországban

ENNEK A FILMNEK A FORGALMAZÁSI JOGA LEJÁRT.

Hét perc a mennyországban a Varsói és a Haifa Nemzetközi Filmfesztiválon az első díjat nyerte el. A honi közönség korábban a Magyar Filmszemlén és a Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon találkozhatott vele, országos moziforgalmazásba pedig a Zsidó Nyári Fesztivállal egyidejűleg került.

Egy öngyilkos palesztin merénylő Jeruzsálemben utasokkal telített buszt robbant fel. A szép Galia (Reymond Amsalem) súlyos égési sérüléseket szenved, barátja, Oren (Nadav Nates) pedig kómába esik.

A történetbe egy évvel később, Oren halálakor csöppenünk. Galiának amnéziája van a baleset óta, így sokáig hiába próbálja összeilleszteni emléktöredékeit. Egy ismeretlen feladótól levélben visszakapja a bombatámadáskor elveszített nyakláncát. Ez a nyom új erőt ad neki ahhoz, hogy a tragédia napjáról többet derítsen ki. Az eseménykor önkéntesként segédkező rabbitól (Benjamin Jagendorf) megtudja, hogy miután a buszból kiszabadították, hét percen keresztül a klinikai halál állapotában volt. A férfi szerint vannak lelkek, akik ugyan felszállnak a Mennyországba, mégsem állnak készen. A Teremtő választási lehetőséget ad nekik: visszatérhetnek az életbe. A test és a lélek újraegyesülése pillanatában pedig néhány lélek megváltoztathatja a végzetét.

Előzetes

Műfaj:

dráma

Korhatár:

12

Rendezte:

Omri Givon

Írta:

Omri Givon

Főszereplők:

Eldad Fribas | Nadav Nates | Reymond Amsalem

Gyártó:

Új Budapest Filmstúdió

Megjelenés:

2010. 08. 26.