Mission London

ART besorolást kapott bolgár–angol–magyar–macedón–svéd film (107 perc)

Mission London

ENNEK A FILMNEK A FORGALMAZÁSI JOGA LEJÁRT.

Hogy megünnepelje az Európai Unióhoz való csatlakozását, Bulgária egy hálakoncertet kíván adni a londoni nagykövetségen. Varadint (Julian Vergov), az új bolgár nagykövetet éri megtiszteltetés, hogy meghívja az angol királynőt az eseményre, és megszervezze a fogadását. Ez a feladat azonban korántsem bizonyul egyszerűnek: korrupt személyzeti tagok és konyhában rejtőzködő alvilági bűnözők állják a zökkenőmentes szervezés útját. Arról nem is beszélve, hogy hősünk időközben beleszeret egy sztriptíztáncosnőbe (Ana Papadopulu), ami újabb bonyodalmakat helyez kilátásba. Az egyszerűnek induló megmérettetés így hamarosan rémálommá válik, és csak reménykedni lehet abban, hogy a koncert nem fullad teljes kudarcba.

A hollywoodi stílusban megrendezett Mission London fergeteges komédia, és a bolgár mozi egyik kiugró technikai teljesítménye egyben. Nemcsak egy élvezetes történetet nézünk, mellette egyrészt betekintést nyerhetünk a bolgár társadalom és politikai élet működésébe és visszásságaiba, másrészt a komikus felszín alatt komoly önreflexió, önkritika és politikai gondolatok fogalmazódnak meg. A mögöttes tartalom mélységet ad ennek az első látásra könnyed szórakozást nyújtó filmnek.

A legnépszerűbb bolgár író, Alek Popov magyarul is megjelent regénye alapján készült szinkronizált komédia egyik főszereplője Alan Ford, a korai Guy Ritchie-filmek (A ravasz, az agy és két füstölgő puskacső, Blöff) sztárja.

Előzetes

Műfaj:

vígjáték

Korhatár:

16

Rendezte:

Dimitar Mitovski

Írta:

Alek Popov | Delyana Maneva | Dimitar Mitovski

Főszereplők:

Ana Papadopulu | Lyubomir Neikov

Szereplők:

Alan Ford | Ralph Brown

Gyártó:

Új Budapest Filmstúdió

Megjelenés:

2010. 10. 07.