Kontroll nélkül

színes, német film (118 perc)

Kontroll nélkül

Németország Oscar-nevezettje!

A szívszorító történet kis hőse a kilencéves Benni. Szeretetéhes, nehezen kezelhető kislány, aki nem találja a helyét a szülő nélkül felnőni kénytelen gyerekek között. Az állami szervezetek tanácstalanul egymás között adogatják őt, agresszív természetével ugyanis folyamatosan veszélyezteti környezetét és saját magát. Pedig a kislány csak egyetlen dolgot szeretne: visszakapni az édesanyját. Képtelen elfogadni, hogy lemondott róla, az újabb és újabb csalódások ellenére napról-napra reménykedik, hogy egyszer megmenti és hazaviszi. Most azonban emberére akad az egyik új nevelőben, aki a nehéz kezdés dacára kiáll Benniért. Kockázatos javaslattal áll elő, amivel nem csak szakmai karrierjét, de akaratlanul saját családját is veszélybe sodorja.

A Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon díjazott Kontroll nélkül akár igaz történet is lehetne: a film Benni szemén keresztül azoknak a gyerekeknek a történetét meséli el, akikre minden igyekezet ellenére az ellátórendszer nincsen felkészülve. Helena Zengel hátborzongatóan erőteljes, érett alakítása egész biztosan sokáig velünk marad majd.

 

X

 

Előzetes

Idézetek kritikákból

„Benni garantáltan feliratkozott a minden idők legemlékezetesebb filmes gyerekkarakterei listára, méghozzá az élbolyba.”
Vox Mozimagazin

„az utóbbi évek egyik legfontosabb alkotása, mely egyszerre bizonyítja, mozgóképpel még mindig lehet történelmet írni, másrészről pedig gyönyörűen prezentálja, micsoda lehengerlő mozival képes a német filmvilág jelentkezni”
A Cinemániás

„fájdalmasan hiteles (…) nem érdemes kihagyni.”
Magyar Hang

„csupa szív film, ami nem csak azoknak kötelező látnivaló, akik sajátos nevelési igényű gyerekekkel foglalkoznak, hanem tulajdonképpen bárkinek, aki szülő vagy a jövőben szülő szeretne lenni.”
Index

Műfaj:

dráma

Korhatár:

16

Rendezte:

Nora Fingscheidt

Írta:

Nora Fingscheidt

Főszereplők:

Helena Zengel

Szereplők:

Albrecht Schuch | Gabriela Maria Schmeide

Megjelenés:

2019. 11. 07.

Sajtóanyag:

Dropbox

Moziműsor:

port.hu