Megtorlás

színes, holland-francia-német-belga-svéd-angol-amerikai (148 perc)

Megtorlás

A holland rendezőzseni, Martin Koolhoven részben Magyarországon forgatott filmje egy fiatal nő története, aki nem hajlandó elfogadni, hogy a férfiak uralta kegyetlen világ csupán tárgyként tekintsen rá, és a saját kezébe veszi a sorsát. Brutális, zsigerileg ható thriller, amelynek a képei sokáig kísértik a nézőt. A Megtorlásban feltűnik a Trónok harca sorozat két sztárja, Kit Harington (Havas Jon) és Carice van Houten (Melisandre) is.

„Óvakodjatok a hamis prófétáktól” – hirdeti a vadnyugati kisvárosba érkezett új tiszteletes (Guy Pearce). A karizmatikus férfi gyorsan megnyeri magának a közösség tagjait, de egy szempár rettegéssel telik meg a látványától: Johanna (Dakota Fanning) az egyetlen, aki tudja, hogy éppen a prédikátor az a báránybőrbe bújt ragadozó farkas, amelytől a férfi a szónoklatában óva int. A fiatal nő már többször próbált szakítani sötét és erőszakkal teli múltjával, de a tiszteletes személyében az újra utolérte őt. Johannának most döntenie kell, hogy tovább fut, vagy szembenéz a férfival és a pokollal, amelytől eddig menekülni próbált.

 

X

 

Előzetes

Idézetek kritikákból

„Leone érzékenységéből, Hillcoat karcosságából, Dominik költőiségéből, Tarantino jól szervezett szemtelenségéből is éreztem valamit ebben az öntörvényű, szimpatikusan arrogáns, mocskos módon érdekes filmben.”
Kovács Gellért

„magával ragadó és gyönyörűséges”
Nézze meg az ember! blog

„Martin Koolhoven brutális westernjének néma bábája nem presztízsmeccset vív a férfiakkal, hanem a nem nőknek való vidéken küzd ellenük az életben maradásért.”
Filmtett

Műfaj:

western

Korhatár:

18

Rendezte:

Martin Koolhoven

Írta:

Martin Koolhoven

Főszereplők:

Dakota Fanning | Emilia Jones | Guy Pearce

Szereplők:

Carice van Houten | Kit Harington

Gyártó:

X-Filme Creative Pool

Megjelenés:

2017. 11. 16.

Sajtóanyag:

dropbox

Moziműsor:

port.hu