Porto 35mm

színes, portugál-francia-amerikai-lengyel film (76 perc)

Porto 35mm

A francia Mati (Lucie Lucas) és az amerikai Jake (Anton Yelchin) élete egy pillanatra összeér a legendás egyetemi városban, Portóban, és ezt a pillanatot ismerhetjük meg ebben az álomszerű, borongós szerelemtörténetben.

Jim Jarmusch (Paterson, Éjszaka a Földön) producerként állt az első filmes rendező, Gabe Klinger mellé, és nem véletlenül. A Porto 35mm egy soha el nem felejthető éjszakáról szól, egy ritka szerelemről, annak törékenységéről, a magányról és a döntésekről. Szép és egyszerű. Intim és szívszorító. Gabe Klinger megrögzötten hisz a film varázsában. A prousti időtlenséget és hangulatot csak erősíti, hogy az alkotást celluloidra forgatták. A világ számos fesztiválját megjárt film Magyarországon kizárólag 35mm-es kópián kerül a kiválasztott mozikba!

 A filmet a rendező a férfi főszerepet alakító Anton Yelchinnek ajánlja, akinek egy tragikus baleset miatt sajnos a Porto 35mm az utolsó alakítása.

 

Előzetes

Idézetek kritikákból

„a mindent elsöprő igaz szerelem csendes, halk szavú megünneplése.”
A Hetedik Sor közepe

„elképesztően intim, már-már szívszorítóan elégikus történet”
Port.hu

„Kétségkívül a celluloid varázsa és a film nyersanyag szinte mágikus erőteréhez tökéletesen illeszkedő, erőteljes atmoszféra a titok, amely miatt ez a film rabul ejti a nézőjét.”
Prae.hu

Műfaj:

szerelem

Korhatár:

16

Rendezte:

Gabe Klinger

Írta:

Gabe Klinger | Larry Gross

Főszereplők:

Anton Yelchin | Lucie Lucas

Megjelenés:

2017. 06. 11.

Sajtóanyag:

dropbox

Moziműsor:

port.hu