Silvio és a többiek

színes, olasz-francia film (150 perc)

Silvio és a többiek

Paolo Sorrentino, az Oscar-díjas A nagy szépség, az Ifjúság, valamint Az ifjú pápa rendezője visszatért Olaszországba, hogy leforgassa az olasz Wall Street farkasát, Silvio Berlusconival a középpontban.

Toni Servillo formálja meg Olaszország legellentmondásosabb személyiségét, a többszörös miniszterelnök médiamogult, aki egyben hazája leggazdagabb embere. Hiába bukott meg számos alkalommal a kormánya, hiába vádolták meg a legkülönfélébb ügyekben, hiába váltak az általa szervezett „unga-bunga” partik világszerte ismertté, Berlusconi mindig talpra állt és sokak szemében idollá, a siker példaképévé vált.

Sorrentino a tőle megszokott vizualitással, rengeteg zenével és humorral mutatja be az életkoráról tudomást sem vevő Berlusconit, milliók elérhetetlen bálványát, valamint a körülötte legyeskedő holdudvart: a felkapaszkodni vágyókat, a hatalmi játszmákat folytató elitet és az őket csodáló fiatal lányokat.

 

X

 

Előzetes

Idézetek kritikákból

„Magyarországon nézve különösen szórakoztató a film”
444.hu

„A Silvio és a többiek a hol szatirikus, hol empatikus arckép kapcsán (újra) leránthatja a leplet a korrupt, kapzsi és immorális olasz elitről, amelynek gyengeségeit kihasználva az építési vállalkozóból lett médiamogul a politikai élet csúcsára juthatott.”
Élet és Irodalom

„Az olasz direktor szépen lassan, korunk filmművészetének egyik legmeghatározóbb rendezője lesz, akárcsak annak idején Fellini vagy Antonioni.”
Filmsomnia

Műfaj:

szatíra

Korhatár:

18

Rendezte:

Paolo Sorrentino

Írta:

Paolo Sorrentino | Umberto Contarello

Főszereplők:

Riccardo Scamarcio | Toni Servillo

Gyártó:

Pathé

Megjelenés:

2018. 12. 20.

Sajtóanyag:

Dropbox

Adatlap:

mafab

Moziműsor:

port.hu