Szeretet nélkül

színes, orosz film (127 perc)

Szeretet nélkül

Andrej Zvjagincev, az Oscar-díjra jelölt Leviatán rendezője a legújabb filmjével a zsűri díját nyerte el Cannes-ban. A Szeretet nélkül a képmutató és kilátástalan orosz hétköznapokba enged bepillantást, egy válófélben lévő család és hirtelen eltűnő fiuk drámáján keresztül.

A szürke hétköznapok és az embertelen nagyváros visszafordíthatatlanul felemésztette Zsenya és Borisz házasságát. Csak a közös gyerekük sorsa és a közös lakás eladása maradt kínzó kérdésként köztük, már mindketten az új kapcsolataik boldogságát várják. A nagyon feszült utolsó napok állandó veszekedései közben észre sem veszik, hogy mióta nem látták 12 éves fiúkat.

A bürokratikus rendőrséghez hiába fordulnak, ezért az állam szerepét magukra vállaló önkéntesek segítségével indulnak a kisfiú keresésére. Útjuk során letaglózó mélységeiben ismerhetjük meg napjaink Oroszországában a boldogságot keresők kilátástalanságát.

 

X

 

Előzetes

Idézetek kritikákból

„A hátborzongató az, hogy mennyire ismerős lehet nekünk, magyaroknak az egész.”
Index

„Elképesztően magas művészi színvonalú, bölcs és mélyen érző alkotás”
Popcorn Project

„fagyos, mint Szibéria, szívbemarkoló, mint a tajga és lesújtó, mint az orosz hétköznapi valóság. Továbbá művészi, mint egy Dosztojevszkij-regény”
Filmtekercs

Műfaj:

dráma

Korhatár:

16

Rendezte:

Andrej Zvjagincev

Írta:

Andrej Zvjagincev | Oleg Negin

Főszereplők:

Alexej Rozin | Mariana Szpivák

Szereplők:

Matvej Novikov

Gyártó:

Wild Bunch

Megjelenés:

2018. 02. 01.

Sajtóanyag:

dropbox

Moziműsor:

port.hu