a
Lorem ipsum dolor sit amet, consecte adipi. Suspendisse ultrices hendrerit a vitae vel a sodales. Ac lectus vel risus suscipit sit amet hendrerit a venenatis.
12, Some Streeet, 12550 New York, USA
(+44) 871.075.0336
silverscreen@edge-themes.com
Links
Follow Us
 

Testről és lélekről

színes, magyar film (116 perc)

Testről és lélekről

OSCAR-JELÖLÉS 2018:

– A legjobb idegen nyelvű film

BERLINALE 2017:

– A fesztivál fődíja, ARANY MEDVE-díj a Versenyprogram legjobb filmjének
– A FIPRESCI (Filmújságírók Nemzetközi Szövetsége) díja a Versenyprogram legjobb filmjének
– Az Ökumenikus Zsűri fődíja a Versenyprogram legjobb filmjének
– A Berliner Morgenpost közönségdíja

A Cannes-ban Arany Kamerát nyert Az én XX. századom, a Bűvös vadász, a Simon mágus valamint a nagysikerű Terápia című tévésorozat alkotója, Enyedi Ildikó hosszú szünet után ismét nagyjátékfilmet rendezett. A Testről és lélekről 2017 márcisu 2-án kerül a hazai mozikba az Inforg-M&M Film gyártásában, a Mozinet forgalmazásában.

Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként. Örülnél neki? Vagy megijednél? Esetleg romantikusnak találnád? De mi van, ha te cseppet sem vagy romantikus alkat? Hogy nézel egy-egy gyengéd álom után másnap, éberen ennek az idegen embernek szemébe? És, mi van, ha az illető nem kifejezetten szimpatikus neked? Próbálnád megszeretni? Hogy lehet az, hogy éjjel, egymástól több kilométerre, magányos ágyatokban fekve egymáséi lehettek, de nappal, hús vér valótokban egymással szemben állva még egy vacak első randevút sem tudtok normálisan lebonyolítani? És mi van, ha a második találkozó is kínosan sikerül? A harmadik meg kifejezetten szégyenletes? Feladnád? És ha feladnád, kibírnád?

Enyedi Ildikó Balázs Béla díjas, Érdemes művész filmjeivel több, mint negyven hazai és nemzetközi díjat nyert el, szerepelt Cannes-ban (Az én XX. századom, Arany Kamera a legjobb elsőfilmnek), Velencében (Bűvös Vadász, Tamás és Juli) Locarnoban (Simon mágus, a Zsűri különdíja) és más meghatározó fesztiválokon. Legutóbbi munkája az HBO-n nagy sikerrel játszott Terápia című sorozat volt, amelyet Gigor Attilával közösen rendezett.

A Testről és lélekről női főszereplője a Katona József Színház színésznője, Borbély Alexandra, ez az első film főszerepe. A férfi főszereplő pedig egy igazi felfedezés, Morcsányi Géza színházi dramaturg, a Líra Kiadói Csoport igazgatója, aki húsz évig vezette a Magvető Könyvkiadót, így meghatározó alakja a magyar kortárs irodalmi életnek. A filmben olyan kitűnő színészeket láthatunk még többek között, mint Békés Itala, Jordán Tamás, Mácsai Pál, Tenki Réka, Schneider Zoltán és Nagy Ervin. A film operatőre Herbai Máté (Nyomozó, Utolsó idők, Kút). A film az Inforg-M&M Film gyártásában készült, a producerek Mécs Mónika (Konyec, Kaméleon, Pánik, Születésnap, Csak a szél, Csicska), Muhi András (az Inforg Stúdió alapítója és vezetője, több mint 25 játékfilm (Rengeteg, Bab Aziz, The World is Big…, Womb, Csak a szél) és 100-nál több kisfilm producere valamint Mesterházy Ernő (Konyec, Liliomösvény).

 

A mozikban
Online
X

 

Mozielőzetes:

 

Filmrészlet:

SAJTÓMAPPA:

Képanyagok:

Jelenetképek (54,87MB, zip)
Enyedi Ildikó rendezőportré (0,44MB, jpg)
Enyedi Ildikó és a két főszereplő a forgatáson (1,22MB, jpg)
Fotók a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál díszbemutatójáról (86,33MB, zip) – Fotókredit: Csata Hanna / Mozinet
Fotók a magyarországi sajtótájékoztatóról – Toldi mozi, 2017.02.22. (17,40MB, zip) – Fotókredit: Hermann Ildi / Mozinet
Fotók a magyarországi díszbemutatóról – Uránia Nemzeti Filmszínház, 2017.02.27. (33,09MB, zip) – Fotókredit: Hermann Ildi / Mozinet

Fotók az Oscar-jelölést követő magyarországi sajtótájékoztatóról – Három holló, 2018.01.23. (115,34MB, zip) – Fotókredit: Komróczki Diána / Mozinet

Plakát (2,64MB, jpg)

Szöveges anyagok:

Sajtókönyv (doc)
“A Mozinet forgalmazza Enyedi Ildikó új filmjét” sajtóhír – 2016.11.24. (doc)
“Világpremier – A 67. Berlinale versenyprogramjába kapott meghívást a  Testről és lélekről” sajtóhír – 2016.12.15. (doc)

“Hamarosan kezdődik a 67. Berlinale” – 2017.02.01. (doc)

Műfaj:

románc

Korhatár:

16

Rendezte:

Enyedi Ildikó

Írta:

Enyedi Ildikó

Főszereplők:

Borbély Alexandra | Morcsányi Géza

Szereplők:

Békés Itala | Jordán Tamás | Mácsai Pál | Nagy Ervin | Schneider Zoltán | Tenki Réka

Megjelenés:

2017. 03. 02.