Viszontlátásra odafönt

színes, francia film (110 perc)

Viszontlátásra odafönt

Pierre Lemaitre idehaza is népszerű, Goncourt-díjas regényének adaptációjában a szadista Pradelle főhadnagy (Laurent Lafitte) a háború utolsó óráiban levezényel egy teljesen értelmetlen rohamot a kitüntetés reményében. A két szerencsétlen közkatona, Édouard (Nahuel Pérez Biscayart) és Albert (Albert Dupontel) csaknem az életükkel fizetnek ezért.

A vérfürdő maradandó károkat okozott a túlélőkben. Édouard az utolsó csatában elvesztette a fél arcát, ezért arra kéri Albertet, hogy ne küldje vissza a családjához, inkább nyilváníttassa halottnak. Albert bajtársiasságból gondoskodni kezd fiatal társáról, aki a rajztehetségét kihasználva olyan maszkokat készít, amelyek nemcsak elfedik a sérülését, de igazi érzelmeket is képesek kifejezni. A két barát bosszút esküszik a haza ellen, amely csak a halottakat ünnepli, a megnyomorítottakkal nem törődik: extravagáns emlékművek ígéretével csalnak ki pénzt a háborún meggazdagodottaktól és az államtól, hogy aztán a megbízási díjjal lelépjenek. A tét számukra egymillió frank, azonban ha lebuknak, az életükkel fizetnek érte. Erre pedig minden esélyük megvan, ugyanis éppen a legkritikusabb pillanatban tűnik fel újra a pszichopata főhadnagy.

A César-díjas Albert Dupontel lenyűgözően látványos filmje az Amélie csodálatos élete és a Hosszú jegyesség grandiózus vizualitását juttathatja eszünkbe, a világhírű regény méltó és feledhetetlen feldolgozásban kerül a mozinézők elé.

 

X

 

Előzetes

 

Idézetek kritikákból

„Francia eleganciával és humorral készített film”
A Hetedik sor közepe

„ambiciózus, nagy költségvetésű háborúellenes film”
VOX Mozimagazin

„Egyszerre elkeserítő és optimista látlelete annak, hogy mi történik, miután elhallgatnak a fegyverek.”
Popcorn Project

Műfaj:

történelmi

Korhatár:

16

Rendezte:

Albert Dupontel

Írta:

Albert Dupontel | Pierre Lemaitre

Főszereplők:

Albert Dupontel | Nahuel Pérez Biscayart

Szereplők:

Émilie Dequenne | Laurent Lafitte | Mélanie Thierry | Niels Arestrup

Gyártó:

Gaumont

Megjelenés:

2018. 03. 29.

Sajtóanyag:

dropbox

Moziműsor:

port.hu