További fesztiválokon debütál a Külön falka

Külön falka

Ahogy az várható volt, a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál után a hazai mozikban már látható Külön falkát még több külföldi fesztiválra meghívták.

A Külön falkát első bemutatójakor, a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon kitörő lelkesedéssel fogadta a közönség, amit nem sokkal később a miskolci CineFesten megismételt. Így egyáltalán nem meglepő, hogy további fesztiválokra is meghívták a filmet. A hétvégén mutatták be a Cinekid Festival Amsterdamon és a prágai v4 Filmszemlén, utóbbi helyszínen a két főszereplő, Dietz Gusztáv és Horváth Zorka kíséretében.

Hasonlóan izgalmasnak ígérkezik a november a Külön falka számára. A tallinni Black Nights Filmfesztiválon az ifjúsági filmek válogatásába került be, ezzel párhuzamosan pedig látható lesz a lengyelországi Lublin Filmfesztivál programjában.

A Külön falka a hazai mozikban egészen meglepő eredményt ért el: a szeptember 30. óta műsoron lévő film nézőszáma a bemutatót követő második hétvégén gyakorlatilag nem csökkent. A mostani, harmadik hétvégével bezárólag közel hatezren választották a filmet. Mindez arról árulkodik, hogy a hazai közönség itthon is rendkívül szereti Kis Hajni rendezését, így az egyértelműen pozitív kritikák mellett a nézők visszajelzése is segíti, hogy a Külön falka sokáig műsoron maradjon.