Mit lehet tenni akkor, amikor már nincs időnk? || Riskó Ágnes & Veiszer Alinda || Nagylátószög

Riskó Ágnes onkopszichológussal beszélgetett Veiszer Alinda a Nem halok meg c. film kapcsán arról hogy, hogyan tudja megkönnyíteni az utat egy pszichológus egy rákkal küzdő ember számára.

Vannak lelki eredetű okai a ráknak? Hogyan lehet feldolgozni a diagnózis traumáját és lehet-e segíteni azoknak, akiknek már nincs reményük felépülni a betegségből? Meglepő módon, a gyógyulást követően egyfajta gyászfolyamat indul be a betegeknél, a félelem pedig talán örökké ott marad.

Riskó Ágnes szerint a legfontosabb az, hogy minden beteg más. Vannak sémák és reakciók, amik a legtöbb embernél előfordulnak, de minden terápiás folyamat személyre szabott, egy kicsit mindenki máshogy kezel egy ekkora traumát.  


Einspach Gábor sikeres galériatulajdonos és kortárs műgyűjtő, a budapesti művészeti világ egyik meghatározó szereplője. Számára nincs legyőzhetetlen akadály, egyedül érte el mindazt, ahol a jelenlegi életében tart. Amikor megtudja, hogy hasnyálmirigyrákban szenved, nem omlik össze. A betegségben nem a tragédiát látja, hanem a lehetőséget a teljes újrakezdésre. Miközben folytatja a fizikailag őt egyre jobban igénybe vevő kezeléseket, megpróbálja újraértelmezni a saját életét, valódi céljait, és a gyerekeivel, valamint a teljes környezetével való kapcsolatot.

A Nem halok meg, hamarosan a mozikban!