A Locarnóban versenyző Fekete pont (12) már szeptember 19-től a mozikban, itt a film teaser előzetese

Szimler Bálint filmje, a Fekete pont augusztusban a Locarnói Nemzetközi Filmfesztivál első- és másodfilmes alkotókat felvonultató szekciójában versenyez. Az egyik legrégebben alapított, legnagyobb presztízsű A-kategóriás seregszemle után a hazai közönségnek sem kell sokat várnia a filmre, szeptember 19-től a Mozinet forgalmazásában látható lesz a hazai mozikban.

Ájuldozó gyerekek és végeláthatatlan beszédek az ünnepélyes tanévnyitón. Finomfőzelék és hipós felmosóvíz jellegzetes szaga a menzán. A Berlinből hazaköltözött tízéves Palkó (Paul Mátis) csodálkozva szemléli egy átlagos magyar iskola mindennapjait. Egyedül Juci néni (Mészöly Anna), a pályakezdő tanárnő érti őt meg igazán, aki szintén elszenvedője a házmester-kultúrában megragadt intézményi rendszernek. A helyenként groteszkbe hajló, örkényi hagyományokat továbbvivő Fekete pont számos hazai producer együttműködésében, független alkotásként valósult meg. A filmnek most megérkezett a teaser előzetese:

A Fekete pont rendezője és írója Szimler Bálint, producere Osváth Gábor és Mártonffy Zoltán, executive producere Kovács Gábor, Pataki Ági, Antal Ilona, Kemény Ildikó, Peták Eleonóra, Juhász Péter, Blik Dániel és Dreissiger László, co-producere Berkes Júlia, Petrányi Viktória, D’Intino Patrícia, Pusztai Ferenc és Ferenczy Gábor, associate producere Kázmér Miklós, Felszeghy Ádám, Mátis Inez és Fátyol Hermina. A filmet Rév Marcell fényképezte, vágója Ördög Zsófia, zeneszerzője Lajhó Dorka és Sabák Péter, hangmestere Lente Viktor, jelmeztervezője Glaser Marcsi, látványtervezője Láng Imola, casting directora Fátyol Hermina, casting munkatársa Holczer Sára, főszereplői Paul Mátis és Mészöly Anna.

A 77. Locarnói Nemzetközi Filmfesztivált augusztus 7-17. között rendezik meg. A Fekete pont a magyar mozikban szeptember 19-től látható, forgalmazója a Mozinet.

A film adatlapja itt érhető el.